Καταγγελία για την επίθεση αστυνομικών σε βάρος γιατρού στο Θριάσιο

Αθήνα, 21/8/2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει νέα ευθεία παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση και συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση, εντείνει την καταστολή, την τρομοκρατία, το δόγμα «νόμος και τάξη» που θέλει να επιβάλει προκειμένου να επικρατήσει νεκρική σιγή στους εργασιακούς χώρους!

Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται η πρόσφατη τραμπούκικη επίθεση αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος της εφημερεύουσας ψυχιάτρου του «Θριασίου» και προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέτζιου, όταν εκείνη ζήτησε από αστυνομικό φρουρό κρατουμένου ασθενή να μην οπλοφορεί μέσα στην κλινική, μιας και αποδεδειγμένα η παρουσία όπλου σε τέτοιους ειδικούς χώρους εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των ίδιων των ασθενών. Μάλιστα, υπάρχει και σχετική νομοθεσία που επιβάλει το αυτονόητο…

Αντί αυτού, ο εν λόγω αστυνομικός παρέα με άλλους επίδοξους ράμπο της ομάδας ΔΙΑΣ, επιδόθηκε σε τραμπουκισμούς και απειλές!

Καταγγέλλουμε το συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο αποδεικνύεται μετά και την ανακοίνωση κάλυψης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής προς τους συναδέλφους τους αστυνομικούς, πως όχι μόνο δεν είναι μεμονωμένο, αλλά αντίθετα αποτελεί στρατηγική επιλογή των κυβερνήσεων προκειμένου να πατάξουν κάθε λαϊκό δικαίωμα.

Συνιστούμε στους συγκεκριμένους αστυνομικούς και ιδίως στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής να πατήσουν και λίγο στην πραγματικότητα που βιώνει συνολικά ο λαός μας σήμερα και να πάψουν να φτιασιδώνουν χολυγουντιανές αστυνομικές επιδρομές σε βάρος των λαϊκών ελευθεριών. Ας ενώσουν τις δυνάμεις τους με το υπόλοιπο εργατικό λαϊκό κίνημα που διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και κάλυψη των λαϊκών αναγκών, δωρεάν παροχές υγείας, και να αφήσουν τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία που τους υπαγορεύουν τα πολιτικά αφεντικά τους!