Ανακοίνωση σωματειακής επιτροπής PDS για τη συμμετοχή στην απεργία 24/9


25.09.2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους απεργούς που χθες συμμετείχαν στο μαζικό, ταξικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και διαδήλωσαν ενάντια στον αντεργατικό, αντισυνδικαλιστικό νόμο της κυβέρνησης. Επίσης, χαιρετίζουμε και όσους συναδέλφους δεν μπόρεσαν να έρθουν στο συλλαλητήριο αλλά συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία.

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και τον υπουργό δημόσιας τάξης που έστειλε από το πρωί αστυνομικές δυνάμεις και προσήγαγε τους εργαζόμενους οικοδόμους που περιφρουρούσαν την απεργία. Επιπλέον, έστειλε αστυνομία στην First Data για να πάρει τα στοιχεία των συναδέλφων που καλούσαν σε απεργία. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας και στο επιχειρησιακό σωματείο First Data.

Η χθεσινή απεργία ήταν μια πρώτη ηχηρή απάντηση από τους εργαζόμενους όλων των κλάδων στην κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία από τους εργαζόμενους της PDS δίνει την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας που να κατοχυρώνει τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στην PDS.

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ PDS
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Κολυβά Χρ. 6949154559
Κοκορδέλης Κ. 6978710560