ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!!!


Τις τελευταίες μέρες σε κεντρικές υπηρεσίες της Εθνικής Τράπεζας γίνονται δεκάδες απολύσεις «ενοικιαζόμενων» συναδέλφων, συναδέλφων που δουλεύουν για λογαριασμό της τράπεζας για πάνω από 15 – 20 χρόνια. Ως Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού  με προηγούμενη ανακοίνωση μας, είχαμε προειδοποιήσει ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα προχωρούσε η τράπεζα σε αυτές τις απολύσεις, οι οποίες γίνονται τώρα, λίγες μέρες αφότου η τράπεζα παρουσίασε τα αποτελέσματα του ομίλου για το Γ΄ τρίμηνο 2019 με τίτλο «Η εφαρμογή του φιλόδοξου Προγράμματος Μετασχηματισμού συνεχίζεται απρόσκοπτα, παράγοντας αποτελέσματα» και κέρδη € 423 εκατ. το 9μηνο. 
Η στάση αυτή της τράπεζας έρχεται ως συνέχεια της εντατικοποίησης της εργασίας μας, των αλλαγών των κανονισμών εργασίας σε βάρος των εργαζομένων, της εθελούσιας εξόδου που σπρώχνει στην ανεργία όλο και περισσότερους συναδέλφους πιέζοντας ακόμα περισσότερο αυτούς που παραμένουν στην τράπεζα. Η στάση αύτη συνδέεται με τις δεσμεύσεις της τράπεζας για μείωση του «λειτουργικού κόστους», δηλαδή των εργαζομένων της.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην υπογράψουν καμία απόλυση και να έρθουν σε επαφή με το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού.  
Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Παρασκευή 29/11.
Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του χώρου να στηρίξουν έμπρακτα τους συναδέλφους που εργάζονται μέσω τρίτων εταιρειών για λογαριασμό της τράπεζας. Να σταματήσει ο διαχωρισμός μεταξύ μονίμων και «ενοικιαζόμενων» συναδέλφων. Να υπάρχει ένα σωματείο που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους.
ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΤΟ ΔΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6973419392, 6947445479