Δελτίο τύπου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων


Ιανουάριος 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ  ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ που νομοθέτησε την απαγόρευση των απεργιών, η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται και εκείνη να υλοποιήσει τις εντολές του ΣΕΒ για να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Με νέο νομοσχέδιο η σημερινή κυβέρνηση θέλει να περιορίσει τις διαδηλώσεις, σε συνέχεια του προηγούμενου νόμου της για το φακέλωμα των συνδικάτων και των εργαζομένων. Παρουσιάζει μάλιστα σαν πρόσχημα τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης για τη μικρή κίνηση των εμπορικών μαγαζιών, χωρίς να βγάζουν κουβέντα για το ποιος ευθύνεται που κλείνουν τα μικρομάγαζα σε περιοχές που δεν γίνονται διαδηλώσεις, οι ανύπαρκτοι διαδηλωτές ή η πολιτική των κυβερνήσεων…;;;

Όλα αυτά βέβαια γίνονται μια περίοδο που Κυβέρνηση-ΣΕΒ-ΕΕ θέλουν να αποτελειώσουν τα όποια ασφαλιστικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει, μια περίοδο που καταπατιούνται Σ.Σ.Ε. και εργασιακά δικαιώματα, ενώ τραπεζίτες και κοράκια(funds) βάζουν χέρι στη λαϊκή κατοικία με τους πλειστηριασμούς κάθε εβδομάδα.

Ειδικά στον κλάδο μας οι Τράπεζες απολύουν εργαζόμενους (πχ Τράπεζα Πειραιώς, ΕΤΕ) και υλοποιούν τα σχέδια τους για συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού τους μέσω των αποσχίσεων (πχ ALPHA BANK).Παράλληλα προσπαθούν είτε με απαγόρευση εισόδου σε χώρους εργασίας είτε με απειλές και εκφοβισμούς να περιορίσουν τη συνδικαλιστική δράση και τη συμμετοχή των εργαζομένων .

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα όμως έχει πλούσια πείρα και έχει αποδείξει ότι δεν μπαίνει στο γύψο. Ποτέ δε ζήτησε την άδεια από καμία κυβέρνηση και από κανένα εργοδότη για να οργανώσει τους αγώνες των εργαζομένων για μια καλύτερη ζωή, για μια ζωή με δικαιώματα. Χωρίς να συμμετέχει σε στημένους κοινωνικούς διαλόγους, που στόχο είχαν να βάλουν τους εργαζόμενους στο περιθώριο και να ζητιανεύουν πόσα ψίχουλα θα τους πετάξουν οι εργοδότες, αποκάλυπτε το βρώμικο ρόλο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών (πχ ΓΣΕΕ) .

Για μια ακόμη φορά στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα πως δε θα επιτρέψουμε να μπουν σε γύψο οι αγώνες των εργαζομένων για μια καλύτερη  ζωή. Θα καταργήσουμε τους νόμους τους εκεί που καθημερινά οι εργαζόμενοι παλεύουν για το μεροκάματο, στους χώρους δουλειάς και στους δρόμους του αγώνα .


Το Διοικητικό Συμβούλιο