ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΙΣΩ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΣΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΜΕΛΛΟΝ»                                                 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 2 ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΙΟΥ 9:00 ΜΕ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 9

Συνάδελφοι,

σε συνέχεια της συζήτησης-τηλεδιάσκεψης που έλαβε χώρα την Τετάρτη 20 Μαΐου, ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, όπου ζητήσαμε και πάλι απαντήσεις  για τα θέματα που μας "καίνε ".

Η εργοδοσία δεν αρκείται μόνο στα μέτρα της κυβέρνησης στο όνομα της πανδημίας που τα εκμεταλλεύεται όλα ,αφού πέρα από την αναστολή έχει και έτοιμο σχέδιο για τηλεργασία και εκ περιτροπής  εργασία άλλα  φτάνει στο σημείο και ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΊΑ ΜΑΣ για την παροχή των κουπονιών διμήνου (90 ευρώ) που πετύχαμε με δικούς μας αγώνες και που αποτελούν βασικό συμπλήρωμα του μισθού μας, πόσο μάλλον τώρα που χάνουμε ήδη μέρος τους εισοδήματός μας λόγω της αναστολής συμβάσεων, από την οποία όμως η εταιρεία απαλλάσσεται από κάθε υποχρέωση προς εμάς.. Απερίφραστα μας απάντησαν ότι δε θα δοθούν τα κουπόνια σε όσους βρίσκονται σε αναστολή αφού ασφαλιστικά καλύφθηκαν από το κράτος και όχι από την εταιρεία!!! Τι άλλο έχουν σκοπό να κάνουν; Σε λίγο θα μας ζητήσουν να τους πληρώνουμε κιόλας.

Ψάχνουν κάθε πάτημα, κάθε παραθυράκι για να δείξουν το "ενδιαφέρον" και το "κοινωνικό πρόσωπο" που πολυδιαφημίζουν, προς τους εργαζόμενους! Από την αρχή, αίτημά μας ήταν να δοθούν τα κουπόνια κανονικά αλλά και έκτακτο επίδομα, σε οποιαδήποτε μορφή, για όλους τους εργαζόμενους καθώς οι περισσότεροι βρέθηκαν σε αναστολή και οι υπόλοιποι έβαλαν πλάτες στην πιο δύσκολη στιγμή από ποτέ!!!!

Αντ'αυτού, συνάδελφοι, μας υποσχέθηκαν ότι θα είναι συνεπείς στη δέσμευση τους για τις απολύσεις!!! Ότι θα συνεχίσουν ακάθεκτοι αν το κρίνουν αναγκαίο ,με πρόφαση την απόδοση μας και τα νούμερα (!!)...ΠΟΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ; Των συναδέλφων που δεν δούλευαν για τουλάχιστον 2 μήνες ή αυτών  που τους κράτησαν ανοικτή την εταιρεία με κίνδυνο την ίδια τους της υγεία και που κάθε μέρα πήγαιναν στη δουλειά χωρίς να ξέρουν που θα κάτσουν, σε ποιο έργο θα δουλέψουν και τι θα κάνουν;

ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΌΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!!!!

Το ΔΣ  πήρε απόφαση για 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΊΑΣ  Την ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΙΟΥ  9-11. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, κι όσους δουλεύουν κι όσους είναι σε αναστολή να έρθουν από τα σπίτια τους  την Τρίτη στις 9 κάτω απο την εταιρεία , να κάνουμε Γενική Συνέλευση, να πάρουμε αποφάσεις....όλων η παρουσία είναι απαραίτητη!!!

Ό,τι έχουμε κερδίσει το έχουμε κερδίσει όλοι μαζί και όλοι μαζί θα το υπερασπιστούμε! Πρέπει να είμαστε και πάλι ενωμένοι και να πάρουμε μαζί αποφάσεις!

Το Σωματείο θα πρωτοστατήσει όπως πάντα και σ'αυτήν την μάχη αλλά η δύναμη του Σωματείου είναι τα μέλη του.

Σας καλούμε όλους την ίδια μέρα στις 6 το απόγευμα στη κινητοποίηση στη Βουλή στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης των εργαζομένων στον κλάδο του Χρηματοπιστωτικού , να αναδείξουμε τα δικά μας προβλήματα, να προβάλλουμε τα αιτήματά μας.

Το ΔΣ – 21/5/2020