Δελτίο τύπου για το νομοσχέδιο στην ανώτατη εκπαίδευση

ΑΘΗΝΑ 18/1/21

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο και στο χώρο της Παιδείας. Με ένα νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση σπέρνει ανέμους στοχοποιώντας κάθε αγωνιστική διεκδίκηση στο χώρο των πανεπιστημίων και αναγνωρίζοντας τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων. Θα θερίσουν θύελλες!

Τη στιγμή που μέσω πανδημίας φαίνονται ολοκάθαρα τα αποτελέσματα της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, μαζί και της σημερινής, με τη συνεχή υποχρηματοδότηση συνολικά της Παιδείας, όχι μόνο της τριτοβάθμιας, βάζει νέα εμπόδια στη φοίτηση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών εξασφαλίζοντας έτσι σίγουρη πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια.

Παράλληλα μετά την κατάργηση του ασύλου βάζει την αστυνομία μέσα στις σχολές σε ρόλο χωροφύλακα απέναντι σε κάθε διεκδίκηση του φοιτητικού κινήματος! Αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας της ΝΔ αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους απεργιοκτόνους νόμους και την προσπάθεια παρεμπόδισης κάθε συνδικαλιστικής δράσης να εξασφαλίσουν σιγή νεκροταφείου όχι μόνο στους χώρους δουλειάς αλλά πλέον και στους χώρους όπου μορφώνεται η νεολαία.

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού καταγγέλλει την Κυβέρνηση της ΝΔ και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις Εκπαιδευτικών-Φοιτητών-Μαθητών.


Δε θα τους περάσει!Το ΔΣ