Αγωνιστικό Μέτωπο στη Eurobank : Πάρτε πίσω την απόλυση

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Καταγγέλλουμε την απόλυση συναδέλφισσας από το Κατάστημα οδού Τσαμαδού στον Πειραιά της Eurobank. 

Η εργοδοσία επέλεξε μέσα στην πανδημία και μάλιστα την παγκόσμια ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας για να απολύσει τη συναδέλφισσα μετά από 33 χρόνια υπηρεσίας! Έδειξε με αυτό τον τρόπο πόση αξία δίνει η ίδια η εργοδοσία στις ανούσιες ανακοινώσεις της για τη συγκεκριμένη ημέρα.  Απέδειξε με τον πιο βάρβαρο τρόπο ότι μπροστά στα συμφέροντά της δε λογίζει ούτε εργασιακά δικαιώματα, ούτε κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, ούτε ανάγκες των εργαζομένων.

Η απόλυση αυτή έρχεται σε μία περίοδο απίστευτης εντατικοποίησης, όπου δεν υπάρχει ούτε ένα Κατάστημα του Δικτύου της Eurobank που να μην χρήζει άμεσης ενίσχυσης από προσωπικό. Επίσης, σε μία περίοδο πανδημίας, όπου υποτίθεται ότι η Τράπεζα έχει μία αυξημένη εγρήγορση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοί της.  Πόσο μάλλον όταν πριν λίγες εβδομάδες ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, το οποίο η ίδια η εργοδοσία "πάγωσε" πριν τη λήξη του επειδή ξεπέρασε κάθε όριο αντοχής των Καταστημάτων και φοβήθηκαν μήπως δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτε στοιχειωδώς. 

Το κυριότερο όμως αυτή η απόλυση ανοίγει το δρόμο των απολύσεων σε όλες τις Τράπεζες με πρόσχημα τη "μειωμένη απόδοση".

Έχουν τεράστιες ευθύνες όλες εκείνες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπογράφουν Κανονισμούς εργασίας και συμβάσεις που συνδέουν την εργασία μας και τους μισθούς μας με την αποδοτικότητα και τα Δελτία Αξιολόγησης. 

Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ μπροστά σε αυτή την αρνητική εξέλιξη ζητά:

- Την άμεση συνεδρίαση των επιχειρησιακών σωματείων της Τράπεζας (του αντιπροσωπευτικού αλλά και των άλλων σωματείων) για την άμεση καταδίκη της απόλυσης και τον άμεσο σχεδιασμό ενεργειών για την ανάκλησή της. Να μην γίνει το θέμα μπαλάκι του πινγκ-πονγκ ανάμεσα στα πολλά σωματεία του χώρου και στην Ομοσπονδία. Όλοι οφείλουν να πάρουν θέση και να συναποφασίσουν το σχέδιο δράσης για την ανάκληση της απόλυσης.

- Την άμεση συνεδρίαση των οργάνων της ΟΤΟΕ, της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Γενικού Συμβουλίου, καθώς το θέμα αφορά ολόκληρο τον κλάδο.

- Να καταργηθεί οποιοσδήποτε όρος σε κανονισμό Τράπεζας επιτρέπει στην εργοδοσία να απολύει συναδέλφους με τέτοια προσχήματα, όπως η "μειωμένη απόδοση", η αξιολόγηση κλπ.

  • ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ 
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ 
  • ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ 
  • ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ