Ανακοίνωση για την εξέλιξη στην εταιρεία EOS Matrix

ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «EOS MATRIX» ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΟΥΛΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 9πμ ΕΩΣ 12μ

       ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η πρόσφατη εξέλιξη στην εταιρεία EOS MATRIX (εταιρεία ενημέρωσης οφειλετών) με την προσπάθεια επιβολής της εκ περιτροπής εργασίας στο σύνολο των εργαζομένων της, επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι μετά την ψήφιση του άθλιου εργασιακού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τους πιο εφιαλτικούς σχεδιασμούς των εργοδοτών.

ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ. Στην προσπάθειά τους να βγάλουν κι απ’ τη μύγα ξύγκι, μιας και πλέον ο νόμος τους το επιτρέπει, ζητούν από τους εργαζόμενους να συναινέσουν σε μισή δουλειά- μισή ζωή «…προκειμένου να μην αναγκαστούν να προβούν σε απολύσεις». Έχουν το θράσος, επικαλούμενοι τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας και το γεγονός ότι έχασαν συνεργασίες, να θέτουν το δίλημμα στους εργαζόμενους «ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ Ή ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ Ή 3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ». Μας ζητάνε να γίνουμε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, να βάλουμε πλάτη λέει για να μη χαθούν θέσεις εργασίας και να μη χάσει τα κέρδη της η εταιρεία. 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑ. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα εργοδότες και εργαζόμενοι. Δεν μοιράστηκαν ποτέ τα κέρδη τους μαζί μας. Γιατί να μοιραστούμε τη χασούρα τους;

Στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της EOS που έγινε την Κυριακή 27 Ιούνη, 2 μέρες μετά την ανακοίνωση της εργοδοσίας για «διαβούλευση» με τους εργαζομένους της, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μη συναινέσουν σε αυτή την εξέλιξη. Αποφάσισαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ζήτησαν από το κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού να πάρει απεργιακές αποφάσεις και να τους εκπροσωπήσει στην εργοδοσία. Μάλιστα, μετά την άρνηση της εταιρείας να συναντηθεί με το σωματείο, οι εργαζόμενοι στην τηλε-διαβούλευση μαζικά εξέφρασαν την άρνησή τους να συμμετέχουν σε εκ περιτροπής εργασία.

Δηλώνουμε ότι δε θα κάνουμε πίσω. Δίνουμε την δική μας απάντηση σε αυτούς που δε σέβονται ούτε τις ανάγκες μας ούτε τα δικαιώματά μας, που όταν η δουλειά αυξάνεται μας ξεζουμίζουν και όταν η δουλειά μειώνεται μας πετάνε στο δρόμο ή μας κόβουν το μισθό.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΟΥΛΗ 9πμ ΜΕ 12μ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (λ. Συγγρού 328 - 330) ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 9:30πμ.

 

Καλούμε την εργοδοσία να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφασή της. Οι εργαζόμενοι την έχουν ήδη απορρίψει.

Κανένας μόνος. Γινόμαστε όλοι μέλη στο σωματείο. Το σωματείο είναι η δύναμή μας.

 

Το ΔΣ – 28/6/2021