Ανακοίνωση της Σωματειακής Επιτροπής PDS για την απεργία της Τετάρτης 16/6

Καρφί στο μάτι κυβέρνησης-εργοδοσίας η απεργία της Τετάρτης

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια κυβέρνησης κι εργοδοτών να κάμψουν τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο νομοσχέδιο. Ούτε τα άρθρα στις εφημερίδες και στα site για τον δήθεν εκσυγχρονισμό των εργασιακών σχέσεων και τις "βέλτιστες πρακτικές", ούτε τα αστεία παραδείγματα του υπουργού-"σούπερμαν των εργοδοτών" για τους εργαζόμενους που θα παίρνουν ρεπό δουλεύοντας υπερωρίες για να… μαζέψουν τις ελιές έπιασαν τόπο. Ούτε καν τα στημένα ρεπορτάζ στο λιμάνι για τους αγανακτισμένους επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν δεν τους βγήκαν.

Οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη σε κυβέρνηση, εργοδότες και τα παπαγαλάκια τους και πήραν μαζικά μέρος στην απεργία με τα σωματεία τους. Με την τεράστια συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι έστειλαν το νόμο-τερατούργημα στα σκουπίδια!!

Σύγχρονο δεν είναι να δουλεύεις 10 ώρες όταν ο εργοδότης δε θέλει να σου πληρώσει υπερωρίες και 6 ώρες όταν δεν έχει δουλειά, ούτε - όπως είπε ένας άλλος ανεκδιήγητος βουλευτής - να παίρνεις ρεπό όταν είσαι άρρωστος και να δουλεύεις υπερωρίες για να αναπληρώσεις τη δουλειά! Σύγχρονο είναι να δουλεύουμε με σταθερό ωράριο, 7ωρο-5ήμερο-35ωρο. Σύγχρονο είναι να έχουμε άδειες για ξεκούραση, για διακοπές, αναρρωτικές. Να έχουμε ελεύθερο χρόνο για να είμαστε με τα παιδιά μας, με την οικογένειά μας, να ασχοληθούμε με τα χόμπι μας, όχι να ανταλλάζουμε μερικές μέρες ρεπό με περισσότερη δουλειά. Η τεχνολογική πρόοδος είναι τέτοια, που είναι αδιανόητο να δουλεύουμε περισσότερες ώρες και να έχουμε λιγότερα δικαιώματα από ότι πριν από έναν αιώνα.


Εμείς ως σωματειακή επιτροπή PDS θέλουμε να χαιρετίσουμε τους δεκάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στην απεργία, στην απεργιακή συγκέντρωση αλλά και στο απογευματινό συλλαλητήριο. Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία έστειλε μήνυμα στην εργοδοσία:

Να μην τολμήσουν να εφαρμόσουν τον νόμο Χατζηδάκη γιατί θα βρουν τους εργαζόμενους απέναντι τους.
  • Καμία απλήρωτη υπερωρία. Καμία "διευθέτηση" χρόνου.
  • Καμία μονομερής αλλαγή από την πλευρά της εταιρείας στο πρόγραμμα και στο χρόνο διαλείμματος.
  • Καμιά συναδέλφισσα, κανένας συνάδελφος να μην βρεθεί μόνη-μόνος απέναντι στην εργοδοσία.

Οι εργαζόμενοι, ενωμένοι μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη το νόμο-τερατούργημα.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!


ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ PDS
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Κολυβά Χρ. 6949154559
Κοκορδέλης Κ. 6978710560