ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30ΜΜ

 ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΛΑΣΤΙΧΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο συνταγμα ΤΗ δευτερα 11 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30μμ

 

Τα κλαδικά σωματεία εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και στην Πληροφορική, στις Τράπεζες και στο Χρηματοπιστωτικό, στις Λογιστικές και Ελεγκτικές εταιρείες καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, σε κοινή δράση και αγώνα για να μην περάσει η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών. Για να διεκδικήσουμε δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Με το νόμο Χατζηδάκη ενισχύεται το αντεργατικό οπλοστάσιο που καταργεί κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών και επιβάλει:

§  την κατάργηση του 8ωρου και της αμοιβής των υπερωριών, επιβάλει την ατομική σύμβαση ακόμα και αν δεν υπάρχει συμφωνία του συνδικάτου, επιβάλει την απλήρωτη δουλειά και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

§  την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για δεκάδες ακόμα κλάδους και ειδικότητες, μεταξύ αυτών και πολλές που αφορούν τους κλάδους μας όπως τηλεφωνικά κέντρα, λογιστήρια, μηχανογραφικά, τμήματα μισθοδοσίας, τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού, τμήματα προμηθειών κλπ.

Ήδη στους κλάδους μας, οι απλήρωτες υπερωρίες ακόμα και Σαββατοκύριακα, αργίες χτυπάνε κόκκινο, στο όνομα των προθεσμιών, του να «βγει» η δουλειά και τελικά η ζωή μας καταλήγει σε έναν «αγώνα δρόμου» από προθεσμία σε προθεσμία, από project σε project. 

§  την μονιμοποίηση του άθλιου καθεστώτος της τηλεργασίας όπου ο εργαζόμενος είναι 24 ώρες το 24ωρο stand by, ενώ παρά τις “διακηρύξεις” τα έξοδα της τηλεργασίας επιβαρύνουν μόνο τον εργαζόμενο που δεν έχει κανένα δικαίωμα αποσύνδεσης. Προστίθεται στις τόσες μορφές ευελιξίας, ενώ προβλέπει ότι θα μπορεί να συνδυάζεται με αυτές.

Οι επιπτώσεις στα δικαιώματα, στην δουλειά και στη ζωή μας είναι μεγάλες μετά από 1,5 χρόνο εφαρμογής της. Τα έξοδα που δήθεν θα γλυτώναμε (μεταφορικά, βενζίνες κλπ), έχουν εκτοξευθεί αφού εξοπλισμός, ρεύμα, ιντερνέτ, κλιματισμός, άλλα πάγια στοιχεία έχουν φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων αντί να τα αναλάβει αποκλειστικά η εργοδοσία. Η προκλητικότητα των εργοδοτών δεν έχει όρια, αφού ήδη έχει ξεκινήσει η πίεση από επιχειρηματικούς ομίλους να μειωθούν οι μισθοί για όσους δουλεύουν με τηλεργασία.

§  την δυνατότητα στον εργοδότη, με ατομική σύμβαση, να βγάζει για πάνω από ένα έτος σε αναστολή σύμβασης όποιον εργαζόμενο θέλει χωρίς μισθό και ασφάλιση, ενώ απελευθερώνει και τις απολύσεις!

§  τη μετατροπή των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας σε συμβάσεις έργου – αυτοαπασχόλησης (όπως επιχειρήθηκε να συμβεί με τους διανομείς της E- FOOD) καταργώντας εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στους κλάδους μας έχουμε πικρή πείρα τι σημαίνει «συνεργάτης», δουλειά με μπλοκάκι και σύμβαση έργου. Σημαίνει να φορτωνόμαστε εμείς την ασφάλιση, να μην δικαιούμαστε 13ο και 14ο μισθό, επιδόματα, αποζημιώσεις και άλλα εργασιακά δικαιώματα. Η εντατικοποίηση χτυπάει ‘’κόκκινο’’ στο όνομα της έγκαιρης παράδοσης του έργου.

§  Ξεδιπλώνεται μια πρωτοφανή επίθεση στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, προωθώντας το ηλεκτρονικό φακέλωμα με τις ηλεκτρονικές αρχαιρεσίες και το κρατικό μητρώο που θα είναι στα χέρια κράτους και εργοδοσίας, με την ουσιαστική υπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος, με την δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.

Απέναντι στην επίθεση κράτους και εργοδοσίας κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του!

Οι αγώνες των τελευταίων ετών απέδειξαν ότι μπορεί να ακυρώνονται αντεργατικές πολιτικές όπως ο νόμος της ΝΔ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και ο απεργοκτόνος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούμε να μετράμε νίκες όπως η υπογραφή ΣΣΕ σε μια σειρά κλάδους και η κατοχύρωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων των διανομέων της E- FOOD. Απέδειξαν την αξία της οργανωμένης πάλης, της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στα Συνδικάτα.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους των κλάδων μας, στα μέλη μας, σε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία της Αττικής. Συντονιζόμαστε για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στην εφαρμογή του νόμου- έκτρωμα, στους αντεργατικούς νόμους.  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Σταθερό και συνεχές ωράριο, 7ωρο– 5ήμερο- 35ωρο. Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, καμιά διευθέτηση του χρόνου εργασίας, σαφής διάκριση εργάσιμου – μη εργάσιμου χρόνου. Το διάλειμμα να συμπεριλαμβάνεται στον εργάσιμο χρόνο. Το ωράριο εργασίας τηρείται με υποχρέωση του εργοδότη, καθορίζεται από ΣΣΕ και το πρόγραμμα εργασίας των εργαζόμενων.
  • Επαναφορά της κυριακάτικης αργίας. 
  • Σύγχρονοι όροι δουλειάς και αμοιβής κατοχυρωμένα με κλαδικές ΣΣΕ. Αυξήσεις στους μισθούς. Όχι στην σύνδεση μισθού-παραγωγικότητας της εργασίας. Οι όροι της απασχόλησης με τηλεργασία (μισθοί, ωράριο, εργασιακή σχέση, υγεία και ασφάλεια, συνδικαλιστικά δικαιώματα) είναι ακριβώς ίδιοι με όσα προβλέπουν οι ΣΣΕ και υλοποιούνται για όλους τους εργαζόμενους ανεξαιρέτως.
  •  Τα κόστη από την εφαρμογή της τηλεργασίας (εξοπλισμός, ρεύμα, ιντερνέτ, κλιματισμός, άλλα πάγια στοιχεία κλπ) να τα αναλάβει αποκλειστικά η εργοδοσία με την μορφή εξόδου και όχι με την μορφή μισθού ώστε να μην φορολογείται επιπλέον ο εργαζόμενος. 
  • Να εξασφαλίζεται το δικαίωμα της αποσύνδεσης ως υποχρέωση του εργοδότη να αποσυνδέει την πρόσβαση του εργαζόμενου στα αρχεία, στις πλατφόρμες, στις εφαρμογές, με φραγές στο λογισμικό, στα ηλεκτρονικά μηνύματα της επιχείρησης. Καμία όχληση της εργοδοσίας πριν και μετά τη λήξη του ωραρίου, κατά την διάρκεια νόμιμων αδειών και κατά την διάρκεια των ρεπό των εργαζόμενων.  
  • Να μην περάσουν: η καταστολή, τα σχέδια για την αλλαγή στις εργατικές και συνδικαλιστικές μας ελευθερίες, o περιορισμός της δράσης των συνδικάτων, του εργατικού λαϊκού κινήματος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Συμμετέχουμε μαζικά ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη, στις 6:30μμ στο Σύνταγμα.

 

<ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ>

<ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΕΛΕΓΚΤΩΝ Π.ΑΤΤΙΚΗΣ>

<ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ>