ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το έργο της απόσχισης των εργασιών δεν παίζεται στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ για πρώτη φορά. Το έχουμε ξαναδεί με το RBU. Ξέρουμε πολύ καλά τι εννοεί η τράπεζα με τον όρο «εθελοντικά». Μάθαμε από πρώτο χέρι και το τι εννοούν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις στα σωματεία της τράπεζας και στην ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) με τον όρο «διασφάλιση της απασχόλησης και των εργασιακών δικαιωμάτων» και με την «εξειδίκευση της αντίδρασης για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων». Οι 25 απολυμένοι της ΠΕΙΡΑΙΩΣ έχουν νιώσει στο πετσί τους τη βοήθεια του Υπουργείου εργασίας, που ως ο καλύτερος εργοδότης ανέλαβε το ρόλο του ωμού εκβιαστή για να στείλει τους εργαζόμενους είτε στην ανεργία είτε στην INTRUM. 

Λίγους μήνες άλλωστε μετά τη ψήφιση του νόμου 4808 (Χατζηδάκη), η Κυβέρνηση έχει δώσει ακόμη περισσότερο το ελεύθερο στους εργοδότες να κάνουν ό,τι θέλουν στους χώρους εργασίας, αφαιρώντας από τους εργαζόμενους όσα όπλα είχαμε. Ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση που βάζει εμπόδια στα σχέδια τους, βάζουν χέρι στο απεργιακό δικαίωμα για να μη μπορούμε να αντιδράσουμε στην επίθεσή τους, κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της Τράπεζας. Συμφέροντα που πατάνε πάνω στα δικά μας δικαιώματα! Με αυτούς τους νόμους η ΠΕΙΡΑΙΩΣ –όπως και οι άλλες τράπεζες- συνεχίζει με μεγαλύτερη επιθετικότητα την υλοποίηση των σχεδίων της για μείωση προσωπικού. Μετά την «εθελούσια» με το πιστόλι στο κρόταφο και τις εκβιαστικές μεταθέσεις συναδέλφων, ανακοίνωσε την απόφαση της για την απόσχιση και νέου τμήματος εργασιών (για το Central Administration Unit, το τμήμα επεξεργασίας δεδομένων τιμολογίων και τη διαχείριση αποθηκών, φυσικού αρχείου και αλληλογραφίας) και τη μεταφορά των συναδέλφων σε μια νέα θυγατρική εταιρία .

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού σας καλεί να γυρίσετε την πλάτη στις δυνάμεις εκείνες που, όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα δεν θα κουνήσουν φύλλο για να εμποδίσουν την Τράπεζα να υλοποιήσει τα αντεργατικά της σχέδια. Για μια ακόμη φορά θα μείνουν στις βαρύγδουπες εξαγγελίες για «συντονισμένους αγώνες με την ΟΤΟΕ…» τους οποίους όμως δεν θα τολμήσουν να οργανώσουν γιατί δεν θέλουν να βάλουν εμπόδια στα στρατηγικά σχέδια της Τράπεζας.

Οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς γνωρίζουν το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού!

Το γνώρισαν στις απεργιακές του αποφάσεις την περίοδο της απόσχισης του RBU. Ήταν το σωματείο που αποφάσιζε να οργανώσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της Τράπεζας όταν τα επιχειρησιακά σωματεία είτε έπαιρναν ανοιχτά το μέρος της εργοδοσίας είτε δεν τολμούσαν να προκηρύξουν απεργία γιατί δεν ήθελαν να βάλουν εμπόδια στα σχέδια της Τράπεζας. Ήταν το σωματείο όπου με τις αγωνιστικές του αποφάσεις και τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές των εξελίξεων στις απεργιακές συγκεντρώσεις κατάφεραν να κερδίσουν ό,τι κέρδισαν από τον απεργιακό αγώνα του Ιούνη του 2019.

Συνάδελφοι  να μην επιτρέψουμε στην Τράπεζα να υλοποιήσει τα αντεργατικά της σχέδια!

Συσπειρωμένοι στο Κλαδικό Σωματείο μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδια της ΠΕΙΡΑΙΩΣ! Να κάνουμε κουρελόχαρτο το νόμο της Κυβέρνησης που βάζει εμπόδια στους αγώνες των εργαζομένων και ανοίγει την όρεξη στους εργοδότες για μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα μας! Το παράδειγμα των συναδέλφων στην e- food που ενωμένοι αψήφησαν το νόμο και τους εκβιασμούς και κέρδισαν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου να γίνει οδηγός για τους δικούς μας αγώνες!

 

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ!