8 Αυγούστου 2008

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η διοίκηση της Hellas Finance, πιστή στη γνωστή τακτική των απολύσεων που τις έχει βαφτίσει «οικειοθελείς αποχωρήσεις», προχώρησε και σε νέες απολύσεις συναδέλφων.

Χωρίς να δώσει δεκάρα για τις αντιδράσεις των εργαζομένων και τη δυσαρέσκεια που επικρατεί στην εταιρία το τελευταίο διάστημα, κάλεσε τους συναδέλφους και προσφέροντάς τους ψίχουλα για αποζημίωση, τους εξανάγκασε να υπογράψουν την είσοδο στην ανεργία τους!

Το Σωματείο Εργαζόμενων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων του Ν. Αττικής από τη πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των συναδέλφων της Hellas Finance.

Οι πρώτες μας αντιδράσεις έδειξαν και τις διαθέσεις μας. Το κλείσιμο της εταιρίας για δύο περίπου ώρες την Τετάρτη 31 Ιουλίου και η τακτική παρουσία των μελών του Σωματείου έξω από την εταιρία με ανακοινώσεις, για να συζητήσουμε και να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας, η δημοσιότητα που έχουμε δώσει στις απολύσεις στην Hellas Finance, ήταν μόνο η αρχή.

Κάτω από τη πίεση, την αποφασιστικότητα του Σωματείου και των εργαζόμενων στην HELLAS FINANCE, συναντηθήκαμε με τον εκπρόσωπο της εργοδοσίας. Του κάναμε σαφές και το δηλώνουμε δημόσια ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στο πλάι των συναδέλφων μας, όχι μόνο για να συμπαρασταθούμε στην αγωνία και τους φόβους τους, αλλά και για να δείξουμε ότι είμαστε συνεπείς με όσα λέμε.

Δεν θα τους αφήσουμε σε ησυχία. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παλέψουμε μέσα από το Σωματείο μας. Να μην υποκύψουν σε κανένα εκβιασμό.

Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, συνεχίζουμε.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ