«HELLAS FINANCE»
Απειλεί με εξώδικα τις ταξικές δυνάμεις

Να οξύνει την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων επιδιώκει η εταιρεία

Να στρώσει το δρόμο για την παραπέρα ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων επιδιώκει η εταιρεία «HELLAS FINANCE», αποθρασυμένη από την κυνήγι που έχουν εξαπολύσει σε βάρος των εργαζομένων οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, με τη συνδρομή των κρατικών κατασταλτικών και δικαστικών μηχανισμών.

Η εταιρεία (έχει αντικείμενο την έκδοση και προώθηση πιστωτικών καρτών και είναι θυγατρική της Γενικής Τράπεζας, η οποία έχει εξαγοραστεί από τη γαλλική «Societe General»), έστειλε μαζί με άλλες τρεις εταιρείες εξώδικο στο νεοσύστατο Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων νομού Αττικής, με αφορμή τις κινητοποιήσεις που έκανε το Σωματείο στα τέλη Ιούλη και στις αρχές Αυγούστου στα γραφεία της εταιρείας. Το Σωματείο απαιτεί να παρθούν πίσω οι απολύσεις που ήδη έχει κάνει η εταιρεία με τη μορφή της «οικειοθελούς αποχώρησης» (έχουν φθάσει τις 15). Για το ζήτημα των απολύσεων το ΚΚΕ έχει καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή.

Με το εξώδικο, η εργοδοσία χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις «αξιόποινες πράξεις» και... φοβερίζει τις ταξικές δυνάμεις ότι «θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την ποινική δίωξη και αποζημίωσή μας κατά των εμπλεκομένων προσωπικά και κατά του σωματείου σας». Ενώ σε άλλο σημείο του εξώδικου προσπαθεί με προκλητικό τρόπο να ορίσει η ίδια ποιους εργαζόμενους δικαιούται να εκπροσωπεί το σωματείο και ποιους όχι!

Απαντώντας στην πρόκληση, το Σωματείο επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι η εταιρεία προσπαθεί να εκφοβίσει τους εργαζόμενους με το εξώδικο που έστειλε και πιο κάτω κάνει καθαρό ότι: «Τις μορφές αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, τις αποφασίζουν οι εργαζόμενοι και οι απειλές της διοίκησης της Εταιρείας, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους». Απαιτεί να σταματήσουν οι απολύσεις, διαφορετικά «η απάντησή μας θα είναι πιο αποφασιστική, πιο μαζική, πιο οργανωμένη» και δηλώνει: «Δε θα τους αφήσουμε σε ησυχία. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».