ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008

ΟΧΙ
Στη λιτότητα και την ακρίβεια
στις απολύσεις, στο 65ωρο

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας. την Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2008, αφού εκτίμησε ότι:
1. Η κυβέρνηση, με τη συνενοχή των άλλων κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, προσπαθούν να φορτώσουν την «κρίση» στις πλάτες του λαού, προς όφελος του κεφαλαίου, με την καθήλωση των μισθών, την ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με το αντεργατικό έκτρωμα του 65ωρου, δηλαδή ο διαχωρισμός σε ενεργό και ανενεργό (απλήρωτο) εργάσιμο χρόνο, με απολύσεις.
2. Η αντιλαϊκή επίθεση αφορά όλους τους εργαζόμενους, γιαυτό και πρέπει να αναπτυχθεί οργανωμένη αντεπίθεση και ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης.
Αποφάσισε την συμμετοχή του Σωματείου μας στην
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008
Διεκδικούμε :
• Σταθερή και μόνιμη εργασία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο.
• Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε, στις 9-10-11 Δεκεμβρίου 2008, ( από 13.00 -19.00) στα γραφεία μας (Πλατεία Μητροπόλεως 10), να διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες του Σωματείου μας για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων σε δευτεροβάθμιες οργανώσεις.
Η ίδρυσή του Σωματείου μας, πριν λίγους μήνες ήταν το αποτέλεσμα της εμπειρίας μας από τους καθημερινούς αγώνες μας μέσα στους χώρους δουλειάς. Αυτό το δρόμο του αγώνα συνεχίσαμε και με τις παρεμβάσεις του Σωματείου μας ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία (First Call, Hellas Finance, Mellon).
Την ώρα που οι εργοδότες, εντείνουν την επίθεση τους συντονισμένοι ενάντια στα δικαιώματά μας εμείς οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και στις άλλες εταιρίες του χρηματοπιστωτικού συστήματος (εισπρακτικές- εταιρίες προώθησης καρτών- call center κ.α.) δίνουμε τον αγώνα μέσα από το Σωματείο μας, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας. Ενάντια στη λογική της ανταγωνιστικότητας, της αντοχής της οικονομίας και της κερδοφορίας των τραπεζών
Οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο, στο χρηματοπιστωτικό σύστημα ανεξάρτητα από τις διαφορετικές σχέσεις εργασίας, έχουν κοινά συμφέροντα και πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να παλέψουν από κοινού.
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΣ


Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 26/11/2008