ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Το τελευταίο διάστημα, οι εργαζόμενοι έχουν φορτωθεί στις πλάτες τους ακόμα περισσότερα αντεργατικά μέτρα. Κι ενώ η κρίση δεν έχει εμφανιστεί καλά-καλά στην Ελλάδα, οι εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων, οι περικοπές μισθών, οι δίμηνες συμβάσεις σε συνδυασμό με την εργοδοτική πίεση και τρομοκρατία, αποδεικνύουν περίτρανα ότι το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, για άλλη μια φορά, καλούν τους εργαζόμενους «να πληρώσουν» προκειμένου αυτοί να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη τους.
Εντείνεται συνεχώς η εργοδοτική πίεση και με εκβιαστικές προειδοποιήσεις του στυλ: «δεν πιάνεις το στόχο σου, δεν είσαι παραγωγικός, δεν βγάζεις ούτε τα έξοδα σου!!!»
Και συγκεκριμένα:
Στη MELLON περισσότερες από 60 απολύσεις τους 2 τελευταίους μήνες του 2008. Νέα απόλυση εργαζομένης στις 30/1/2009. Επιπλέον, οι 4 απολύσεις συναδέλφων στη MULTI COLLECTION, οι μαζικές απολύσεις στη CETELEM και στη EUROBANK, ο εξαναγκασμός σε εθελούσια έξοδο εργαζομένων στις τράπεζες, αποδεικνύουν ότι τα σχέδια των εργοδοτών, του κεφαλαίου και των κομμάτων του ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι ενιαία και με ένα στόχο : να μη χάσουν ούτε λίγο από το πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.
Η ίδρυση του κλαδικού μας σωματείου είναι επιλογή για ένα οργανωμένο και μαζικό αγώνα για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ενάντια στον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Η δυναμική και η μαζικότητα του σωματείου μας είναι η απάντηση ότι η εργαζόμενοι δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν υποκύπτουμε στα μέτρα τους. Ακυρώνουμε στη πράξη τα σχέδια τους που μας θέλουν πιο φτηνούς, πιο ευέλικτους στις ορέξεις τους.

Διεκδικούμε:
-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ.
-1400€ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ, 7ΩΡΟ, 5ΜΕΡΟ, 35ΩΡΟ.
-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 18.30 να πάρουν μαζικά μέρος στη συνέλευση του σωματείου μας που θα γίνει στα γραφεία του Σωματείου μας (πλ. Μητροπόλεως 10), για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε το επόμενο διάστημα, για να οργανώσουμε την αντίδρασή μας ενάντια στις απολύσεις.
Να μη λείψει κανείς.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Α. ΜΠΑΛΟΥ Π. ΛΙΑΠΠΗ

Κανένας εργαζόμενος να μην υπογράφει την απόλυσή του . Άμεση επικοινωνία με το Σωματείο για κάθε ζήτημα που προκύπτει.