1. Συνάντηση του σωματείου με τη διεύθυνση της MELLON

Το σωματείο μας, συνεπές στις εξαγγελίες του και στην γραμμή δράσης που έχει χαράξει, την Πέμπτη 12 Μαρτίου πραγματοποίησε συνάντη-ση με τη διεύθυνση της εισπρακτικής εταιρείας MELLON. Σε πρώτη φάση ζητήθηκαν:
 να πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα συνάντηση με τους εργαζόμενους μέσα στο χώρο εργασίας
 να υπάρχει πίνακας ανακοινώσεων του σωματείου, σε εμφανές σημείο για όλο το προσωπικό.
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΑ!

2. Συνάντηση του σωματείου με την υφυπουργό εργασίας

Την ίδια μέρα το σωματείο συναντήθηκε με την υφυπουργό εργασίας κα Σοφία Καλατζάκου με σκοπό να απαιτήσει να ληφθούν άμεσα μέτρα μπροστά στην λαίλαπα των απολύσεων που πλήττει τον κλάδο μας.
Επίσης ζητήθηκε να μην εφαρμοστεί η χρήση ενεργού - ανενεργού χρόνου. Η υφυπουργός δήλωσε άγνοια για το θέμα και ζήτησε να επανέλθουμε με μια πλήρη αναφορά για τα προβλήματα του κλάδου.
• Κι ενώ οι απολύσεις συνεχίζονται…
Και πριν καλά- καλά κλείσει η πόρτα του υπουργείου, ανακοινώθηκε η αποχώρηση της AMERICAN EXPRESS από την Ελλάδα, αφήνοντας στον δρόμο 68 εργαζόμενους.
• …εμείς αντιστεκόμαστε
Το σωματείο μας πάντα στην πρώτη γραμμή, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο της AMERICAN EXPRESS, απαιτώντας να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
• Σας καλούμε να γίνετε όλοι μέλη στο κλαδικό μας σωματείο

Να συσπειρωθούμε όλοι στο κλαδικό μας σωματείο, να το ενδυναμώσουμε, να γίνει το όπλο μας. Συνάδελφοι, καμία κυβέρνηση και κανένας υπουργός, κανένα συμβιβασμένο συνδικάτο που συναινεί να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση δεν θα νοιαστεί για μας και για τα προβλήματά μας. Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε για το δίκιο μας.
Να μην επιτρέψουμε καμία απόλυση, καμία μείωση μισθού, να μην κάνουμε πίσω σε κανένα δικαίωμά μας. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Εμείς είμαστε οι πολλοί, εμείς παράγουμε τον πλούτο και τα κέρδη τους. Θέλουμε ζωή ολόκληρη και όχι μισή, ζωή με αξιοπρέπεια και όχι ζητιανιά…