ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ AMERICAN EXPRESS

Την Παρασκευή 13 Μάρτη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας συναντήθηκε με την υφυπουργό εργασίας κα Σοφία Καλαντζάκου με σκοπό να απαιτήσει να ληφθούν άμεσα μέτρα μπροστά στην λαίλαπα των απολύσεων που πλήττει τον κλάδο μας. Επίσης ζητήθηκε να μην εφαρμοστεί η χρήση ενεργού-ανενεργού χρόνου. Η υφυπουργός δήλωσε άγνοια για το θέμα και ζήτησε να επανέλθουμε με μια πλήρη αναφορά για τα προβλήματα του κλάδο μας.
Και πριν καλά- καλά κλείσει η πόρτα του υπουργείου, ανακοινώθηκε η αποχώρηση της AMERICAN EXPRESS από την Ελλάδα, αφήνοντας στον δρόμο 68 εργαζόμενους και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα υπό αμφισβήτηση.

Συνάδελφοι,
Σήμερα οι τραπεζίτες και το κεφάλαιο αφού συγκέντρωσαν τεράστια κέρδη το προηγούμενο διάστημα, επιχειρούν να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες των εργαζόμενων για να διασφαλίσουν την κερδοφορία.
Οι απολύσεις δεν είναι “αναγκαίο κακό”. Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για την κρίση και δεν θα δεχθούν να την πληρώσουν.
Οι αντιδραστικές αλλαγές θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα θα αφορούν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Απαιτείται οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα με πρώτο σταθμό τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 6μ.μ. στην πλατεία Ομόνοιας

Σήμερα απαιτείται η αλληλεγγύη όλου του κλάδου στους εργαζόμενους της AMERICAN EXPRESS.
Μαζί με τους συνταξιούχους της AMERICAN EXPRESS μαζί όλους εσάς που έχουμε δώσει αγώνες για την προάσπιση και διεύρυνση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, τώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δώσουμε τον αγώνα ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας.
Στην καπιταλιστική κρίση, στην επιθετικότητα του κεφαλαίου και στην αντιλαϊκή πολιτική απαντάμε με ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ