Σημαντικό βήμα στο συντονισμό της πάλης των εργαζομένων στις τράπεζες και τις άλλες επιχειρήσεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και για την οργανωτική ανασυγκρότηση και αναζωογόνηση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), αποτελεί η ίδρυση Διεθνούς Κλαδικής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης στο Χρηματοπιστωτικό Τομέα, που αποφασίστηκε χτες.
Η απόφαση προέκυψε από τις εργασίες της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Διάσκεψης, που ολοκληρώνονται σήμερα στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της ΠΣΟ, με τη συμμετοχή 27 συνδικαλιστικών στελεχών, από 13 χώρες.
Με βάση την απόφαση αυτή, εκλέχθηκε Γραμματεία, με πρώτιστο καθήκον τη διοργάνωση του πρώτου Συνεδρίου της Διεθνούς Κλαδικής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης. Στη συνδιάσκεψη παρευρίσκονται αντιπρόσωποι συνδικάτων στον τραπεζικό και ασφαλιστικό κλάδο, που αριθμούν πάνω από 1.000.000 μέλη, από την Ινδία, τη Βραζιλία, τη χώρα των Βάσκων, την Κύπρο, την Κένυα, την Σρι Λάνκα, την Ταϊβάν, την Ουρουγουάη, το Σουδάν, τη Σενεγάλη, τη Συρία, την Ελλάδα, την Αυστραλία, τη Λευκορωσία.
Από την Ελλάδα συμμετείχαν αντιπρόσωποι από το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού και συναφών Επιχειρήσεων Αττικής.