Αποτελεί πρόκληση για όλους τους εργαζομένους της χώρας μας η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Προτείνει εφαρμογή των στρατηγικών επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επιτάχυνση των αντεργατικών – αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, που σημαίνει νέα χτυπήματα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μεγαλύτερη μείωση μισθών πείνας των εργαζομένων. Η έκθεση προτείνει ακόμα για να μην μειωθεί στο ελάχιστο η κερδοφορία νέα πακέτα χρηματοδότησης της μεγαλοεργοδοσίας και μέσω της πράσινης οικονομίας (νέος χώρος κερδορφορίας για το κεφάλαιο).
Τα νέα μέτρα που προτείνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη ίδια δοκιμασμένη πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρόνια τώρα, με τα γνωστά και ολέθρια για τους εργαζομένους αποτελέσματα.
Οργή και αγανάκτηση πρέπει επίσης να αισθανθούν όλοι οι εργαζόμενοι με την τοποθέτηση στην Γενική Συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδος του εκπροσώπου της ΓΣΕΕ η οποία στήριξε και στηρίζει πλουσιοπάροχα την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, προκειμένου να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ από την κερδοφορία τους και την εφαρμογή αντιλαϊκών επιλογών.
Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός δείχνει πόσο επικίνδυνος είναι για τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους.
Το Σωματείο μας καλεί τους εργαζόμενους
Την 1η Μάη να στείλουν μια ακόμα ισχυρή απάντηση στην αντεργατική πολιτική και στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους. Να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκεντρώση του ΠΑΜΕ.
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ.