Η μόνη απάντηση στην κλιμακούμενη επίθεση των τραπεζιτών και συνολικά του κεφαλαίου, είναι η οργάνωση του αγώνα σε ταξική κατεύθυνση. Αυτό είναι το κάλεσμα που απηύθυναν στους τραπεζοϋπαλλήλους οι ταξικές δυνάμεις μέσα από την αποφασιστική μάχη που έδωσαν, στο πλαίσιο της χτεσινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των τραπεζοϋπαλλήλων.

Οι τραπεζίτες, για άλλη μια φορά, αρνούνται να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με στόχο την κατάργησή της και την αντικατάστασή της από ατομικές συμβάσεις εργασίας. Μέρος αυτής της επίθεσης αποτελεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης που ανήγγειλε την προηγούμενη βδομάδα η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας και περιλαμβάνει την τεράστια μείωση του προσωπικού κατά 28%, την εντατικοποίηση της εργασίας και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Χτες, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων νομού Αττικής και το ΠΑΜΕ έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας στα κεντρικά γραφεία της Εμπορικής Τράπεζας στην Αθήνα. Με συνθήματα καλούσαν τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην επίθεση που δέχονται. Να καταδικάσουν τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που υποτάσσονται στους στόχους των τραπεζιτών. Μαζί με τις ταξικές δυνάμεις να παλέψουν για να μη γίνει καμιά απόλυση, σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, 1.400 ευρώ κατώτερο μισθό και άλλα.

Στο χώρο της Εμπορικής παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπ. Χαλβατζής, εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη του Κόμματος στον αγώνα των τραπεζοϋπαλλήλων. Κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις των τραπεζιτών για να μην υπογράψουν τη Συλλογική Σύμβαση και το σχέδιο της Εμπορικής. Και κάλεσε τους τραπεζοϋπάλληλους να μην υποκύψουν, σημειώνοντας ότι όλοι όσοι υποχώρησαν, έχασαν και τα ελάχιστα που είχαν κατακτήσει.