Την αποφασιστικότητά τους να δώσουν τη μάχη, αξιοποιώντας κάθε μορφή, ώστε να χτιστεί ένα γερό ταξικό εργατικό, λαϊκό τείχος πάνω στο οποίο θα προσκρούσει η επίθεση που επιχειρεί η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ενωση, κατ' εντολή του κεφαλαίου, με τις προωθούμενες ανατροπές σε Υγεία - Πρόνοια και Ασφάλιση, το τσάκισμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, εξέφρασαν χτες όσοι συμμετείχαν στην πλατιά και ιδιαίτερα μαζική σύσκεψη, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας για τον συντονισμό της δράσης των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων και συνολικά των λαϊκών στρωμάτων. Η κοινή δράση και ο συντονισμός θα εκφραστεί άμεσα, όπως χτες αποφασίστηκε, με πρώτο αγωνιστικό κοινό βήμα την διοργάνωση συγκέντρωσης και πορείας την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Ιούλη, στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, όπως όλοι υπογράμμισαν, δεν πρέπει να πάει λεπτό χαμένο. Από σήμερα ξεκινάει η πλατιά καμπάνια ενημέρωσης στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού, ώστε ο συντονισμός και η κοινή δράση να εκφραστεί με την μαζική, μαχητική συμμετοχή στην κινητοποίηση της ερχόμενης Πέμπτης, των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας κλπ. Να μπουν γερά τα θεμέλια για την κλιμάκωση αυτής της κοινής δράσης ώστε να αποκρουστεί η επίθεση και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την αντεπίθεση.

Αυτές τις διαθέσεις αποδεικνύει και η μεγάλη συμμετοχή που σημείωσε η χτεσινή σύσκεψη. Πήραν μέρος δεκάδες εκπρόσωποι εργατικών συνδικάτων, Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ, σωματεία από τον Πειραιά, από το χώρο της Υγείας, το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, από το δημόσιο, από την ΟΓΕ και παραρτήματα γυναικείων οργανώσεων, από πολλές ενώσεις των ΕΒΕ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Ελλάδας, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των ΕΒΕ, Συντονιστικά Φορέων, από το χώρο των Τραπεζών, από το ΠΑΜΕ Τύπου, από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ κλπ. Ακόμα στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ.