Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας συνεδρίασε την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009 με θέμα τις εξελίξεις στην Multicollection.
Ήδη έχουμε επικοινωνήσει με τον νομικό σύμβουλο του Σωματείου και έχουμε ορίσει συνάντηση με την Τράπεζα Πειραιώς.
Οι «εξελίξεις» αυτές στη Multicollection. δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.
Οι τράπεζες, πριν μερικά χρόνια, δημιούργησαν μια σειρά εταιρίες στις οποίες μετέφεραν τραπεζικές εργασίες προκειμένου να μειώσουν το λειτουργικό κόστος τους. Απασχολούν εργαζόμενους χωρίς τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων στις τράπεζες, με μισθούς κάτω από την κλαδική συλλογική σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων.
Με την ίδια ευκολία που οι τράπεζες άνοιγαν θυγατρικές για να εξυπηρετούν τους σκοπούς τους, με την ίδια ευκολία θα επιχειρήσουν να τις κλείσουν αδιαφορώντας για τους εργαζομένους που απασχολούνται σ’ αυτές. Αφού τους ξεζούμισαν τόσα χρόνια, τώρα με τη γνωστή συνταγή του διαίρει και βασίλευε θα υποσχεθούν προσωρινές λύσεις σε ορισμένους και άλλους θα τους πετάξουν στο δρόμο.
Το γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια οι ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων έχουν ως αποτέλεσμα (ειδικά στους νέους συνάδελφους οι οποίοι αποτελούν και την μεγάλη πλειοψηφία) την σταδιακή εξομοίωσή τους με τους εργαζόμενους στις θυγατρικές αποδεικνύει ότι τα προβλήματα είναι κοινά.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία απασχολεί εργαζόμενους στην Multicollection, στην PDS αλλά και σε άλλες εταιρίες θυγατρικές της (Factoring –Leasing- Multifin – Πειραιώς καρτών – Αsset Μanagement κλπ.).
Πάγια θέση του Σωματείου μας είναι η άμεση απορρόφηση στην Τράπεζα Πειραιώς ΟΛΩΝ των εργαζόμενων των θυγατρικών της , με όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Με βάση αυτή τη θέση μας, με αφορμή τις εξελίξεις στην Multicollection
Διεκδικούμe
• ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ- ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
• ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις πιέσεις. Όπου οι εργαζόμενοι υπέκυψαν, τελικά έχασαν πολλά περισσότερα από τους εργαζόμενους που αντιστάθηκαν. Να συσπειρωθούν στο κλαδικό σωματείο μας.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 6.Μ.Μ.
ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ MULTICOLLECTION