Την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 18.00, στα γραφεία του Σωματείου μας (πλ. Μητροπόλεως 10), συζητάμε για τις εξελίξεις στον κλάδο μας και για την καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στις 24 Νοέμβρη.
Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, οι αυξήσεις ψίχουλα, το άνοιγμα του Ασφαλιστικού, οι χτεσινές εντολές των Βρυξελλών, προαναγγέλλουν έναν «καυτό χειμώνα» και επιβεβαιώνουν στο ακέραιο τις προβλέψεις ότι παρόλο που είχαμε αλλαγή κυβέρνησης, δεν είχαμε αλλαγή της αντεργατικής πολιτικής, όπως τη γνωρίσαμε καλά τα τελευταία χρόνια και στον κλάδο μας.
Μόνο για το διάστημα 2005-2008 οι τράπεζες έχουν δηλώσει επίσημα καθαρά κέρδη συνολικά 17.912.464 χιλιάδες ευρώ (ασύλληπτα τα νούμερα). Κέρδη βγαλμένα και από τις πλάτες των εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Με την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας-(Οι νοικιασμένοι και οι συμβασιούχοι κοντεύουν να είναι περισσότεροι από τους μόνιμους και αορίστου χρόνου)
Με την υπονόμευση- κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
Με απολύσεις
Με την καταστρατήγηση του ωραρίου
Με την εργοδοτική τρομοκρατία επιδιώκουν να υποτάξουν τους εργαζόμενους κάτω από την πίεση της ανεργίας και την αγωνία της επιβίωσης. Μας θέλουν σιωπηλούς, αμέτοχους, παθητικούς. Αλλά δεν υπολόγισαν καλά. Εμείς απαντάμε στην επίθεση που γίνεται ενάντια στα δικαιώματά μας, στην τάξη μας, στην ίδια μας τη ζωή. Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.
Διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους
Απαιτούμε την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στον κλάδο
Κλαδικές ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας
Ανοίγουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης με κριτήριο τις ανάγκες της εργατικής τάξης και όχι τα κέρδη των Τραπεζιτών- Κεφαλαίου.