Ολοι στην απεργια 17 Δεκεμβρη
 ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
 ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ μισθούς πείνας, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, δραστική μείωση των παροχών Υγείας- Πρόνοιας, απολύσεις, προσωρινή και ανασφάλιστη δουλειά - λάστιχο, ανεργία χωρίς προστασία, άθλιες συνθήκες εργασίας, νέους φόρους,
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ!
Συνάδελφε,
Κανείς δεν επιτρέπεται να έχει αυταπάτες για το τι επιδιώκουν μαζί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, οι μεγαλοβιομήχανοι και οι Τραπεζίτες.
Κανένας δεν πρέπει να δεχτεί τα μεγάλα τους ψέματα. Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο παντού, στους μισθούς, στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό. Αν δε σηκώσουμε τώρα το κεφάλι μας, δεν πρόκει-ται να αφήσουν τίποτα όρθιο.
Εμείς παράγουμε τον πλούτο και είναι ασύγκριτα μεγαλύτερος από κάθε άλλη εποχή. Είναι ώριμο και αναγκαίο να αυξηθούν οι μισθοί, να έχουμε όλοι σταθερή δουλειά, να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος και τα όρια συνταξιοδότησης. Να έχουμε σύγχρονες δωρεάν παροχές στην Παιδεία, στην Υγεία, στην αναψυχή. Και όμως αυτοί που μας τα στερούν, σχεδιασμένα θέλουν να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω.
Καμία εργαζόμενη, κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μείνει στην άκρη αμέτοχος.
Εμείς έχουμε το δίκιο, έχουμε και τη δύναμη και είναι καιρός να τη χρησιμοποιήσουμε.
Η συμμετοχή όλων στην απεργία πρέπει να είναι το πρώτο βήμα, η πρώτη απάντηση.
Παραμέρισε τον εργοδοτικό και δικομματικό συνδικαλισμό που καλλιεργεί το συμβιβασμό, την παραίτηση και την υποταγή.
Δείξε εμπιστοσύνη στη δύναμή σου!
Το Σωματείο κήρυξε 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009 στις χρηματοπιστωτικές και συναφείς επιχειρήσεις του Νομού Αττικής με κύρια αιτήματα:
τις αυξήσεις για το 2010 (1400 Ευρώ βασικό μισθό), τη σταθερή και μόνιμη δουλειά, την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα, Ρέππα, Πε-τραλιά, πλήρη σύνταξη στο 100% του τελευταίου μισθού μετά από 30 χρόνια και χωρίς όριο ηλικίας.
Με βάση το καταστατικό του σωματείου στην απεργία μπορούν να λάβουν μέρος και εργαζόμενοι σε χρηματοπιστωτικές και συναφείς επιχειρήσεις του Νομού Αττικής που δεν είναι μέλη του σωματείου μας.


ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ στις 10 πμ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ (έξω από την Εθνική Τράπεζα)