Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, στην συνεδρίασή του στις 27 Νοεμβρίου 2009, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 17 Δεκεμβρίου 2009 στις χρηματοπιστωτικές και συναφείς επιχειρήσεις του Νομού Αττικής, με κύρια αιτήματα: τις αυξήσεις για το 2010, σταθερή και μόνιμη δουλειά, κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, για το ασφαλιστικό.
Και συγκεκριμένα:
1.Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μέσα από κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. -1400 ευρώ βασικό μισθό- όχι στην αξιολόγηση με βάση τους στόχους – όχι στην σύνδεση μισθών με την παραγωγικότητα – όχι στα μπόνους (ατομικά- ομαδικά).
2.Πρόσληψη με σταθερή και μόνιμη εργασία όλων των ενοικιαζόμενων και συμβασιούχων, οι οποίοι εργάζονται σήμερα στις επιχειρήσεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας
3.Πρόσληψη στις τράπεζες, με αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους όλων όσων εργάζονται στις θυγατρικές των τραπεζών και κάνουν χρηματοπιστωτικές εργασίες, καθώς και των εργαζόμενων από τα “εξωτερικά συνεργεία” και δουλεύουν στις τράπεζες.
4.Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των καθαριστριών της ΑΤΕ και ένταξη τους στον Οργανισμό Εργασίας.
5.Μονιμοποίηση των 350 συμβασιούχων της Εμπορικής Τράπεζας
6.Οι τράπεζες αναλαμβάνουν την υποχρέωση να απορροφούν όλους τους εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε περιπτώσεις εξαγορών- συγχωνεύσεων ή όταν τίθενται υπό καθεστώς εκκαθάρισης.
7.Πρόσληψη των απολυμένων της Multi Collection στον Όμιλο Πειραιώς
8.Μέτρα προστασίας των εργαζόμενων από τις ληστείες τραπεζών.
9.Ασφαλιστικό. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα- Ρέππα- Πετραλιά. Πλήρη σύνταξη (100% του τελευταίου μισθού) μετά από 30 χρόνια εργασίας και χωρίς όριο ηλικίας.
10.Άμεση καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους της Γενικής Τράπεζας.
11.Αποκλειστικά Δημόσια αναβαθμισμένη και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους. Κάλυψη κατά 100% των νοσηλίων, των εξετάσεων και των φαρμάκων.

Με βάση το άρθρο 32 παράγραφος 3 του Καταστατικού μας που έχει εγκριθεί με την 2592/08 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 3.6.08, στην απεργία μπορούν να λάβουν μέρος και εργαζόμενοι σε χρηματοπιστωτικές και συναφείς επιχειρήσεις του Νομού Αττικής που δεν είναι μέλη του Σωματείου μας.