ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
στη πλατεία Ομόνοιας στις 12 το μεσημέρι

Εργαζόμενοι στο χρηματοπιστωτικό σύστημα

ΚΑΙ σε αυτή την απεργία δεν πρέπει να λείψει κανείς. Η συμμετοχή μας στη απεργία στις 24/2, που προκήρυξε το κλαδικό μας σωματείο, είναι ένα μήνυμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ μπρος στην ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα μας. Μας τα διέλυσαν όλα:

• Διέλυσαν την σταθερή εργασία (χιλιάδες εργαζόμενοι στο κλάδο μας δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις) το 8ωρο έγινε λάστιχο.
• Διέλυσαν την Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
• Μας φορολογούν στα είδη πρώτης ανάγκης, αυξάνουν τους φόρους στα καύσιμα
• Η παιδεία έγινε προϊόν κερδοσκοπίας
• Η ανεργία καλπάζει, κάθε σπίτι έχει και έναν άνεργο

Δεν τους έφταναν όμως μόνο αυτά. Τώρα θέλουν να μας πάρουν τον 14ο και 13ο μισθό, αλλά κυρίως να διαλύσουν συθέμελα το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Να μην προλαβαίνουμε να πάρουμε σύνταξη, δηλαδή. Ακόμα όμως και αν κάποιοι, ανθεκτικοί του είδους μας, καταφέρουν να επιβιώσουν, θα πεθαίνουν στην πορεία από την φτώχεια, αφού η σύνταξη δεν θα είναι παρά ένα επίδομα πρόνοιας!

Παρόμοιες αναδιαρθρώσεις γίνονται σε όλη την Ευρώπη, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Γαλλία κλπ. Ο στόχος πίσω από όλα αυτά τα μέτρα είναι ένας: να ενισχυθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με την συμπίεση του κόστους εργασίας. Το σχέδιο εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ υλοποιείται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις που την υπηρετούν. Πάντα αυτή ήταν η εύκολη λύση και πάντα αυτή θα είναι. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. τα τελευταία δέκα χρόνια, μας ξάφρισαν κανονικά, εμάς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ενώ το μεγάλο κεφάλαιο θησαύριζε. Ενδεικτικά αναφέρουμε: σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος το Ενεργητικό του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα, στα τέλη του 2000, ανερχόταν στα 233 δισ. ευρώ, ενώ στα τέλη του 2009 εκτοξεύτηκε στο ποσό των 579 δισ. ευρώ. Διαφορά περίπου 300 δισ. ευρώ, όσο και το δημόσιο χρέος δηλαδή.
Νάτα τα λεφτά! Τα δικά μας λεφτά! Ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας…

Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε άλλο πια. Είναι ώρα να ανατρέψουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, που μόνιμο στόχο έχει εμάς, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τους μικροεπαγγελματίες κλπ. Μας έχουν κηρύξει πόλεμο και με πόλεμο πρέπει να απαντήσουμε. Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς, περιμένοντας καλύτερες μέρες. Πρέπει να πιστέψουμε στη δύναμη μας. Την κρίση τους δεν θα την πληρώσουμε εμείς. Όλοι μαζί ενωμένοι, να δώσουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση, στα κόμματα που υπηρετούν αυτή τη λογική, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το μήνυμα αυτό όμως, πρέπει να το δώσουμε και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΟΤΟΕ. Σε όλους εκείνους που στήριξαν κάθε αντι-ασφαλιστικό νόμο και διάταξη που ψηφίστηκε μέχρι τώρα, που μπροστά στη συθέμελη κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, χαρακτηρίζουν τα νέα μέτρα…. «ασαφή». Που αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους με δηλώσεις περί «ενότητας» και κάνουν τα πάντα για να τους χωρίζουν, σε κλάδους, σε είδος σύμβασης, σε πριν και μετά το 93, σε πριν και μετά το 83, σε νέους και παλιούς, σε γυναίκες και άντρες…

Το σωματείο μας συντονίζει τα βήματά του με το μαζικό ταξικό κίνημα που θα επιβάλει την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Και στις 17 Δεκέμβρη 2009, και στις 10 του περασμένου Φλεβάρη, και στις 24 Φλεβάρη και όποτε χρειαστεί, το σωματείο μας θα είναι εκεί, διεκδικώντας, απαιτώντας, αντιστεκόμενο σε όλους αυτούς που θέλουν να μας κάνουν να δεχτούμε αυτή την κατάσταση ως αναπόφευκτη. Έχουμε δικαίωμα σε:

• Δωρεάν Υγεία
• Δωρεάν Παιδεία
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά χωρίς όρους και προϋποθέσεις
• 1.400 κατώτερο μισθο
• 8ωρο – 37ωρο – 5μερο για να έχουμε ελεύθερο χρόνο για μας
• Σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΜΕ, ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
στη πλατεία Ομόνοιας στις 12 το μεσημέρι

Στον πόλεμό τους απαντάμε με πόλεμο