ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ στον Δ/ντή Διοικητικού της Τ.Ε για την ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ Τ.Ε ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ


Συνάδελφοι, σες,

1. Επιχειρείται από την Τ.Ε να αποτρέψει τη συμμετοχή στην απεργία της 10/2/2010, με διάφορα νομικά τερτίπια, σπέρνοντας σύγχυση στους εργαζόμενους, αφού προσπαθεί χωρίς να έχει δικαίωμα, να μετατρέψει την απεργία της 17/12/2009 σε …… κανονική άδεια !!!!

2. Η προσπάθεια αυτή είναι πρωτοφανής, προκλητική, (και για τα δεδομένα της Τ.Ε), αφού θέτει υπό αμφισβήτηση δικαστικές αποφάσεις (απόφαση Πρωτοδικείου και της έγκρισης του Καταστατικού του Κλαδικού σωματείου), τους νόμους τους (Ν. 1264/82 που προβλέπει την ίδρυση κλαδικών σωματείων και τη δυνατότητα προκήρυξης απεργιακής κινητοποίησης). Γίνεται φανερό ότι τους αστικούς νόμους, όποτε τους βολεύει, τους εφαρμόζουν και όποτε δεν τους βολεύει, τους παραβιάζουν.

3. Στόχος τους είναι οι εργαζόμενοι στην Τ.Ε να είναι συμβιβασμένοι, υποταγμένοι και εξαρτημένοι.

4. Κανένας φόβος και καμιά απειλή δεν θα κάμψουν το δικαίωμα των εργαζομένων να παλεύουν για τα δικαιώματά τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Τ.Ε. να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση 10/2/2010 που προκήρυξαν δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, εκατοντάδες σωματεία και το Κλαδικό Σωματείο του Χρηματοπιστωτικού Κλάδου, κόντρα στην εφαρμογή των σκληρών αντιλαϊκών κυβερνητικών μέτρων που προβλέπει το “Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης”.