ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Εργαζόμενοι στο χρηματοπιστωτικό σύστημα

Στη γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε απαντάμε συλλογικά. ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και Ευρωπαϊκή Ένωση ορμούν με λύσσα σε κάθε κατακτημένο δικαίωμά μας. Τα μέτρα που παίρνονται μας «πιάνουν» όλους!!!! Αυξάνουν το κόστος ζωής μας (αύξηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, αύξηση των φόρων στα καύσιμα), μειώνουν το εισόδημά μας (περικοπή δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων, περικοπή επιδομάτων). Ας μην αυταπατάται κανείς ότι αυτά αφορούν μόνο το Δημόσιο τομέα ή ότι είναι προσωρινά. Και έρχονται και χειρότερα!

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Όπως φαίνεται τα μέτρα ήταν προαποφασισμένα. Ο στόχος ήταν πάντα ένας: η συρρίκνωση του εργασιακού κόστους και η αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Απλώς δημιούργησαν ένα κλίμα τρομοκρατίας με το τεχνητό περιβάλλον πτώχευσης, ώστε οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν αυτή την ολομέτωπη επίθεση χωρίς αντίδραση. Δεν μας θέλουν μόνο φτηνούς, μας θέλουν και με σκυμμένο το κεφάλι.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Πρέπει να ξεσηκωθούμε, να γίνουμε ανθρώπινο ποτάμι και να απαντήσουμε:
Απορρίπτουμε τα μέτρα
Μας εξοντώνουν
Ως εδώ και μη παρέκει
Όλοι στους δρόμους
Να τους σταματήσουμε