Εργαζόμενοι στο χρηματοπιστωτικό σύστημα

Το σωματείο μας, χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου μας στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος. Δίνοντας συνέχεια σε αυτή τη μάχη, που ξεκινήσαμε από τις 17 Δεκεμβρίου 2009, ενάντια στην αντεργατική πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης και της Ε.Ε., το κλαδικό σωματείο προκήρυξε και πάλι απεργία στις 11 Μαρτίου. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, ορθώνουμε τείχος αντίστασης και απειθαρχίας, γινόμαστε το «κακό παράδειγμα» για τους εργαζόμενους και τους λαούς των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, που δεινοπαθούν από τα ίδια μέτρα.

Η κυβέρνηση, με τη στήριξη της Ν.Δ. και του Λ.Α.Ο.Σ., ψήφισε με τη μορφή του κατεπείγοντως το αντιλαϊκό νομοσχέδιο, το οποίο περικόβει μισθούς, επιδόματα, άδεια, δώρα. Τώρα, ετοιμάζεται να φέρει τα επόμενα αντιλαϊκά νομοσχέδια, που θα αφορούν το συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, χτυπώντας ενιαία όλους τους εργαζόμενους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εφαρμοστούν τα μέτρα.

Η απάντησή μας πρέπει να είναι ακόμα πιο μαζική και πιο αποφασιστική. Στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε, πρέπει να είναι ενιαία και η απάντηση. Και δε φτάνει μόνο να απεργήσουμε. Για να είναι το μήνυμά μας ηχηρό, πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, να απομονώσουμε τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που υπονομεύουν με τη στάση τους τα συμφέροντά μας. Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με τη βάρβαρη πολιτική τους, με τη λεηλασία της ζωής μας.

Κρατάμε ψηλά το κεφάλι, αξιοποιούμε τη δύναμή μας, περιφρουρούμε τη ζωή μας