Κι η τέχνη πρέπει, σ’ αυτούς τους καιρούς των αποφάσεων ν’ αποφασίσει. Μπορεί να κάνει τον εαυτό της όργανο μιας μικρής μερίδας ορισμένων που παίζουν τις θεότητες της μοίρας για τους πολλούς και που απαιτούν μια πίστη που πρέπει πρωτ’ απ’ όλα να είναι τυφλή, και μπορεί να σταθεί στο πλευρό των πολλών και να βάλει τη μοίρα τους στα δικά τους χέρια. Μπορεί να παραδώσει τον άνθρωπο στις συγχύσεις, τις αυταπάτες και τα θαύματα, και μπορεί να παραδώσει τον κόσμο στον άνθρωπο. Μπορεί να μεγαλώσει την αμάθεια και μπορεί να μεγαλώσει τη γνώση. Μπορεί να κάνει έκκληση στις δυνάμεις που αποδείχνουν τη δύναμη τους καταστρέφοντας, και στις δυνάμεις που αποδείχνουν τη δύναμη τους βοηθώντας.
Μπέρτολντ Μπρεχτ

Λίγα λόγια για την επιλογή μας
Η τέχνη είναι το σύνολο της ανθρώπινης δημιουργίας με βάση την πνευματική κατανόηση, επεξεργασία και ανάπλαση κοινών εμπειριών της καθημερινής ζωής, σε σχέση με το κοινωνικό, πολιτισμικό, ιστορικό και γεωγραφικό πλαίσιο στο οποίο διέπονται. Με μια ευρύτερη έννοια, είναι η έκφραση της ανθρώπινης δημιουργικότητας και φαντασίας. Έτσι, θα έπρεπε να είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου να μπορεί να την απολαμβάνει. Δυστυχώς όμως, για μας τους εργαζόμενους αυτό γίνεται πάρα πολύ δύσκολο. Η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, σε συνδυασμό με την οικονομική πίεση που δεχόμαστε, καθιστά αυτή την απόλαυση από κοινωνικό αγαθό σε είδος πολυτελείας. Εμείς πάλι, πιστεύουμε ότι η εργασία, ο ελεύθερος χρόνος, η απόλαυση της τέχνης, η πρόσβαση στη γνώση και σε κάθε ανθρώπινο επίτευγμα είναι δικαίωμα όλων. Και σε αυτή την κατεύθυνση παλεύουμε.
Η επιλογή του συγκεκριμένου θεατρικού έργου από το σωματείο μας, έγινε επειδή πέρα από μια εξαιρετική παράσταση πρόκειται και για ένα τρομερά επίκαιρο θέμα. Μέσα από αυτή την επιλογή κάνουμε ταυτόχρονα και την πρότασή μας για εξέγερση και ανυπακοή, ένα ομαδικό «αμόκ». Η επίθεση που δεχόμαστε εμείς οι εργαζόμενοι σήμερα, δεν αφορά μόνο τα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά το σύνολο της ζωής μας. Στη σημερινή προσπάθεια χειραγώγησής μας, με την οποία προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα γίνονται για το «καλό μας», εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αντισταθούμε με κάθε τρόπο. Ακόμα και μέσα από τον τρόπο ψυχαγωγίας μας.
Κλείνουμε με την υπόσχεση ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και ελπίζουμε να σας βρούμε όλους αρωγούς σε αυτήν