Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,

ΣΤΙΣ 20 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. ΝΕΚΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΓΡΑΦΕΙΟ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
Το μήνυμα μας θα είναι ακόμα πιο βροντερό από αυτό της απεργίας της 5ης Μάη, που δεν είχε προηγούμενο. Μπορούμε να κάνουμε την ανησυχία τους μόνιμο φόβο. Μπορούμε να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες της κυβέρνησης, των τραπεζιτών, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ, τους φανερούς και κρυφούς προβοκατόρικους μηχανισμούς. Στη συνείδησή μας, ούτε ένα λεπτό δεν νομιμοποιούμε αυτά τα μέτρα «λαίλαπα» των δικαιωμάτων μας.

Η νέα επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα οδηγεί στην πλήρη ανατροπή του χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Μετατρέπει τη σύνταξη σε «προνοιακό επίδομα», που σε συνδυασμό με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, σημαίνει δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Το τραπεζικό κεφάλαιο, για να θωρακίσει τα κέρδη του, θα προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και εξαγορές, που θα επιφέρουν νέες βίαιες ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στον κλάδο μας. Θα οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις, σε συνδυασμό με την κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων και πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Ο όρος για την αποτελεσματικότητα των αγώνων είναι η εγκατάλειψη των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Αυτοί, όλα αυτά τα χρόνια, βάζουν πλάτη για να περάσουν αυτά τα μέτρα, είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Η τελευταία πράξη, ήταν η καθαίρεση από το προεδρείο της ΟΤΟΕ του εκπροσώπου της παράταξης του Αγωνιστικού Μετώπου, μέλους του ΠΑΜΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες. Με εμπιστοσύνη στο ΠΑΜΕ, στο δίκιο και στη δύναμη τους, να οργανώσουν τη πάλη τους. Να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, να μην συμβιβαστούν με αυτή την αντιλαϊκή βαρβαρότητα.

Το σωματείο μας σας καλεί σε Σύσκεψη με θέμα τις συγχωνεύσεις-εξαγορές-απολύσεις και ασφαλιστικό, την Τετάρτη 19 Μάη, στις 6:00 το απόγευμα, στα γραφεία μας, Πλ.Μητροπόλεως 10.