ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΣΤΙΣ 9.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ
Γιατί στηριζόμαστε στις δυνάμεις που οργανώνουν τον αγώνα σε ταξική βάση, όπως το κλαδικό μας σωματείο.
Γιατί δεν εμπιστευόμαστε τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που τόσα χρόνια έχουν σαν οδηγό την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή, ετοιμάζονται να υπογράψουν μηδενική αύξηση για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.
Διεκδικούμε:
• Δουλειά για όλους, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα!
• 5θήμερο, 7ώρο, 35ωρο!
• 1.400 ευρώ κατώτερος μισθός!
• Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ!
• Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες!
• Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ!

ΓΙΑΤΙ ΠΛΟΥΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ, ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ.

Στον κλάδο μας, οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις-εξαγορές για να θωρακίσουν τα κέρδη τους. Αυτό το στόχο υπηρετούν και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, που προωθούν η Κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η ΕΕ. Οι τραπεζίτες θα αξιοποιήσουν στο έπακρο τα νέα μέτρα, με σκοπό να γίνουμε πιο φτηνοί. Αλλά η αύξηση της κερδοφορίας των τραπεζών σημαίνει ακόμα συρρίκνωση εργασιών, κλείσιμο υποκαταστημάτων, μαζικές απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας. Κι ας μη γελιόμαστε, ακόμα κι αν ξεπεραστεί η κρίση, τα μέτρα αυτά θα παραμείνουν.
Είναι πλέον η στιγμή να απαλλαγούμε από την αυταπάτη ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων μπορούν να συνυπάρξουν με τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των πολιτικών τους εκπροσώπων. Το κριτήριο μας πρέπει να είναι, τι είδους οικονομία θέλουμε, τι είδους ανάπτυξη, από ποιον και για ποιον.
Δεν μπορούμε πια να εμπιστευόμαστε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΟΤΟΕ, που μόλις πριν λίγο καιρό δήλωναν ότι «σε συνθήκες κρίσης είναι αδιανόητη κάθε σκέψη για απεργία των συνδικάτων». Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η ΓΣΕΕ στήριξε κάποιες κινητοποιήσεις, όχι με σκοπό την άνοδο της αγωνιστικότητας των εργαζομένων, αλλά κάτω από την πίεση του ΠΑΜΕ, ενώ παραμένει σταθερή και αμετακίνητη στη γενική γραμμή της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Συνάδελφοι,
Ο αγώνας μας πρέπει να είναι πολύμορφος και διαρκείας. Ο κλάδος μας πρέπει να απαντήσει ενωμένα και με ισχυρό μέτωπο, όπως ενωμένοι είναι οι τραπεζίτες για να διασφαλίσουν την αύξηση των κερδών τους. Πρέπει να πιστέψουμε στη δύναμή μας, να συσπειρωθούμε γύρω από το κλαδικό μας σωματείο, με μαζικές εγγραφές. Οφείλουμε να οργανώσουμε την πάλη μας με κάθε μορφή (απεργίες, συλλαλητήρια, σωματειακές επιτροπές, συνελεύσεις εργαζομένων στους χώρους δουλειάς κλπ.), για να ανοίξουμε έναν δρόμο με άλλη προοπτική, για μας και τα παιδιά μας.
Είναι δική μας ευθύνη και δική μας επιλογή.
Υποταγή και σκλαβιά ή αγώνας για αξιοπρεπή ζωή.
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ