ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/11/2010, ΣΤΙΣ 18.00, ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ STANLEY
ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ (ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ)
 Να κάνουμε απολογισμό της δράσης μας. Να σχεδιάσουμε και να αποφασίσουμε τη δράση μας το επόμενο διάστημα.
 Να συζητήσουμε για τα προβλήματα του κλάδου μας και να μεταφέρουμε την εμπειρία μας από τους χώρους δουλειάς από την οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς.
 Να συγκεντρώσουμε την πείρα από τις κινητοποιήσεις.
 Να βάλουμε από κοινού τις προϋποθέσεις ώστε η παρέμβαση του σωματείου για τα προβλήματα των εργαζομένων, να γίνει πιο αποτελεσματική.
 Να αποφασίσουμε για τη δράση μας από εδώ και πέρα μπροστά στις σημαντικές εξελίξεις και στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Δράση που θα συμβάλλει στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, στην επίθεση στα δικαιώματα μας.
 Να συντονίσουμε τη δράση μας με τα άλλα ταξικά συνδικάτα, με τις αγωνιστικές αντιμονοπωλιακές δυνάμεις (ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ, ΜΑΣ).

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ
ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Συνάδελφοι,
Το κλαδικό σωματείο έδωσε αποφασιστικά και σταθερά το παρών σε όλες τις μεγάλες απεργιακές μάχες και στα συλλαλητήρια μαζί με τις υπόλοιπες ταξικές δυνάμεις, πλάι στο ΠΑΜΕ.
Με αποτελεσματικότητα περιφρούρησε τις μάχες της απεργίας, στήνοντας απεργιακές φρουρές έξω από τράπεζες και εταιρίες του κλάδου. Έδωσε απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Εξέφρασε έμπρακτα την αλληλεγγύη του σε άλλα τμήματα εργαζομένων που αγωνίζονταν. Συνέβαλλε ώστε νέοι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις, να συσπειρωθούν στο ταξικό τους σωματείο.

Το κλαδικό σωματείο ανέδειξε και παρενέβη για κάθε ιδιαίτερο πρόβλημα του κλάδου μας, κατάφερε να ανακαλέσει απολύσεις. Αποκάλυψε το ρόλο των εργοδοτικών-επιχειρησιακών σωματείων του κλάδου, το ρόλο των ΟΤΟΕ-ΓΣΕΕ, που στηρίζουν την πολιτική ενίσχυσης των τραπεζιτών, που βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση ώστε να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι να πληρώσουν την κρίση.
Συνέβαλλε ώστε να γίνει συνείδηση περισσότερων εργαζομένων το σύνθημα «ή με τα μονοπώλια ή με το λαό».
Από τη μία, κυβέρνηση, κόμματα του ευρωμονόδρομου, με στήριγμα τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, αξιοποιώντας την κρατική καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία, δίνουν τη μάχη ενάντια σε κάθε εργασιακό-ασφαλιστικό δικαίωμα, για την υπεράσπιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, χτυπάνε τους λαϊκούς-εργατικούς αγώνες.

Από την άλλη, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, τα ταξικά του σωματεία, σε συμπόρευση με τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες. Μπροστάρηδες στην οργάνωση της πάλης του λαού, για να εμποδιστεί η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα. Προβάλλοντας την αναγκαιότητα ανασύνταξης του εργατικού-λαϊκού κινήματος, τη διεκδίκηση του άλλου δρόμου ανάπτυξης, υπέρ των λαϊκών αναγκών.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΟ, ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ

• Για να μη πληρώσουν οι εργαζόμενοι του κλάδου τα σχέδια των τραπεζιτών για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη μέσα από συγχωνεύσεις και εξαγορές τραπεζών που θα επιφέρουν απολύσεις, νέο χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις κτλ.
• Για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων ώστε να μην εφαρμοστούν τα αντεργατικά σχέδια (μείωση μισθών, κατάργηση συμβάσεων κτλ). Για μη γίνει καμία απόλυση. Για να ανατραπούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας (ενοικιαζόμενοι, συμβάσεις ενός μήνα κτλ). Για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας από τα σχέδια της κυβέρνησης και των τραπεζιτών για τις εισπρακτικές και θυγατρικές εταιρίες.
• Για να υπάρχει παρέμβαση σε κάθε τράπεζα και εταιρία. Για να στηθεί σε κάθε χώρο σωματειακή επιτροπή, που θα συσπειρώνει όλους τους εργαζόμενους, θα παρεμβαίνει έγκαιρα για κάθε πρόβλημα που προκύπτει, θα ενημερώνει και θα δραστηριοποιείται στο χώρο δουλειάς.
• Για να μπαίνουν εμπόδια στην ενσωμάτωση και χειραγώγηση των εργαζομένων από την εργοδοτική τρομοκρατία, από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.
• Για να εκφραστεί το επόμενο διάστημα η αγανάκτηση και η αντίθεση στο σύνολο της αντιλαϊκής επίθεσης, με συμμετοχή σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
• Για τη συσπείρωση και ένταξη νέων εργαζομένων στη δράση. Για την διεκδίκηση τέτοιων αιτημάτων που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και όχι των μονοπωλίων. Για την ενότητα όλων των εργαζόμενων του κλάδου, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Για τη συμπόρευση με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Για να ανοίγεται η προοπτική διεκδίκησης μιας άλλης εξουσίας και οικονομίας.