Παρέμβαση για τις απολύσεις στη «First Data»

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες το Σωματείο μας στην εταιρεία «First Data» στον Άγιο Στέφανο απαιτώντας να ανακληθούν οι απολύσεις που έχουν γίνει.
Η εταιρεία, που δραστηριοποιείται και στην παροχή τραπεζικών υπηρεσιών, προχώρησε στις αρχές αυτής της βδομάδας σε 5 απολύσεις. Εκπρόσωποι της διοίκησης του Σωματείου μας και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ παρεμβαίνοντας άμεσα πήγαν στα γραφεία της εταιρείας, απαιτώντας να γίνει συνάντηση με την εργοδοσία. Η τελευταία όχι μόνο απέρριψε το αίτημα της ανάκλησης των απολύσεων αλλά άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνουν κι άλλες το επόμενο διάστημα.
Οι ταξικές δυνάμεις προειδοποίησαν ότι το επόμενο διάστημα θα αναπτύξουν νέες παρεμβάσεις προκειμένου να ανακληθούν οι απολύσεις και να μη γίνουν άλλες. Εκτός από τη συνάντηση με την εργοδοσία οι ταξικές δυνάμεις μοίρασαν ανακοινώσεις στους εργαζόμενους της εταιρείας, όπου επισημαίνεται ότι «σε αυτή την επίθεση δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς, ούτε μπορούμε να ελπίζουμε σε ατομικές λύσεις. Μόνο οργανωμένα, μαζικά και συγκροτημένα μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παλέψουμε μέσα από το Σωματείο μας. Να μην υποκύψουν σε κανέναν εκβιασμό».