ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ALPHA BANK

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση η συστηματική και μεθοδευμένη επίθεση της εργοδοσίας της ALPHA απέναντι στους εργαζόμενους που αντιστέκονται στην εργοδοτική τρομοκρατία.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια εκφοβισμού με την παράνομη μετάθεση της συναδέλφισσας Κατερίνας Παπαλυμπέρη, αναπληρωτή Γραμματέα του κλαδικού σωματείου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η εργοδοσία επιδιώκει με μεταθέσεις, πειθαρχικά και εξώδικα να εμποδίσει τη δράση των ταξικών δυνάμεων στους χώρους δουλειάς. Προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους, να σκύβουν το κεφάλι στους εκβιασμούς και στις απειλές.
Φοβάται ότι οι εργαζόμενοι θα ξεπεράσουν το κλίμα υποταγής και μοιρολατρίας που καλλιεργεί η διοίκηση και η πλειοψηφία του σωματείου της ALPHA οι εκφραστές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)

Η φίμωση και η υποταγή δεν θα περάσει.
Οι ταξικές δυνάμεις δεν τρομοκρατούνται από αυτά. Ακόμα πιο πεισματικά θα παλεύουν ώστε οι εργαζόμενοι να ενημερώνονται, να οργανώνονται, να σηκώνουν ανάστημα και να περνάνε στην επίθεση.

Συνάδέλφισσες, συνάδελφοι
Η κυβέρνηση και η ΕΕ μετά το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο ετοιμάζουν με το κούρεμα νέα δεινά για τους εργαζόμενους.
Οι εργοδότες γνωρίζουν ότι τα μέτρα που θωρακίζουν την κερδοφορία τους και την ανταγωνιστικότητα θα είναι δυσβάσταχτα για τους εργαζόμενους. Γι αυτό φροντίζουν να καθυστερήσουν, να εμποδίσουν την οργανωμένη ανυπακοή των εργαζομένων.
Δε θα τους περάσει.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλλει στους χώρους δουλειάς σιγή νεκροταφείου. Να γυρίσουν την πλάτη στο εργοδοτικό σωματείο και με εμπιστοσύνη να δυναμώσουν τις γραμμές του κλαδικού σωματείου και του ΠΑΜΕ. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και προοπτικής.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της μετάθεσης της συναδέλφισσας.΄
Προειδοποιούμε την εργοδοσία να σταματήσει τις διώξεις και τους εκβιασμούς.
Το συνδικαλιστικό κίνημα θα απαντήσει σε αυτήν την επίθεση με τους τρόπους και τις μορφές που εκείνο γνωρίζει και εκφράζοντας την ταξική του αλληλεγγύη.

Και μην ξεχνάς: Οργανώσου στο κλαδικό σωματείο.