ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Την 1 Νοέμβρη η διοίκηση της ALPHA BANK παράνομα μετέθεσε την συν Κ. Παπαλυμπέρη αναπληρωτή γραμματέα του Σωματείου μας.
Είναι προφανής ο στόχος της διοίκησης. Προσπαθεί με τέτοιους τρόπους να εκφοβίσει τους εργαζόμενους που αντιστέκονται.
Το σωματείο μας από τη πρώτη στιγμή κατάγγειλε τη στάση της Τράπεζας και δήλωσε ότι ακόμα πιο πεισματικά θα παλεύουμε ώστε οι εργαζόμενοι να ενημερώνονται, να οργανώνονται, να σηκώνουν ανάστημα και να περνάνε στην επίθεση.
Έχουμε ήδη με γραπτή παρέμβασή μας ενημερώσει τη διοίκηση ότι η μετάθεση είναι παράνομη και απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 9 του Ν.1264/82 . Απαιτούμε να γίνει άμεσα ανάκληση της μετάθεσης , να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις.
Την 1η του Νοέμβρη που κοινοποιήθηκε στη συναδέλφισσα η παράνομη μετάθεση το σωματείο μας έκανε παρέμβαση στο Υπουργείο Απασχόλησης. Η Επιθεώρηση Εργασίας στην πρώτη προφορική επικοινωνία με την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της τράπεζας ανάφερε ότι η μετάθεση που γίνεται είναι χωρίς τη συγκατάθεση του σωματείου μας όπως προβλέπει σχετικός νόμος , είναι παράνομη και πρέπει να ανακληθεί.
Στην άρνηση της διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού της τράπεζας το σωματείο προσέφυγε ήδη σε εργατική διαφορά.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
Ξέρουμε ότι πίσω από τέτοιες ενέργειες κρύβεται η προσπάθεια του εργοδότη να τρομοκρατήσει εμάς και τους εργαζόμενους. Στις νέες δύσκολες συνθήκες που έρχονται μας θέλουν υποταγμένους, θέλουν τη συναίνεσή μας γιατί φοβούνται την οργανωμένη οργή μας.
Δεν θα σταματήσουμε εδώ
Προειδοποιούμε την εργοδοσία να σταματήσει τις διώξεις και τους εκφοβισμούς.
Να ανακαλέσει έστω και τώρα την παράνομη μετάθεση της συναδέλφισσας, αναπληρωτή γραμματέα του Σωματείου μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλλει στους χώρους δουλειάς σιγή νεκροταφείου. Να απαντήσουν με την ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις. Με απειθαρχία στις απαιτήσεις της εργοδοσίας να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, χωρίς αργία, χωρίς γνώμη και αξιοπρέπεια.
Να εγκαταλείψουν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και να οργανωθούν στο κλαδικό σωματείο Αττικής, να αλλάξουν τους συσχετισμούς υπέρ των δυνάμεων που στηρίζει το ΠΑΜΕ
Η μάχη είναι διαρκείας και εμείς θα τη δίνουμε.
Το συνδικαλιστικό κίνημα θα απαντήσει σε αυτήν την επίθεση με τους τρόπους και τις μορφές που εκείνο γνωρίζει και εκφράζοντας την ταξική του αλληλεγγύη.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ