ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ

Αυτά τα Χριστούγεννα θα πρέπει να είναι τα πιο όμορφα για τους χαλυβουργούς και τα παιδιά τους. Είναι δική μας υπόθεση. Γι΄ αυτό το λόγο συγκεντρώνουμε χρήματα και παιχνίδια.
«Δεν δίνουμε αυτό που μας περισσεύει, μοιραζόμαστε αυτό που έχουμε». Γιατί αυτό αρμόζει στην εργατική τάξη.
Έτσι εκφράζει το σωματείο μας την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας. 40 μέρες βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση, χωρίς να σκύψουν το κεφάλι. Ο εργοδότης, που χρόνια τώρα εκμεταλλεύθηκε τον ιδρώτα τους ανελέητα, τους ζητά να δουλέψουν για 500 ευρώ, αλλιώς τους απειλεί με απολύσεις (ήδη έχουν απολυθεί 50 άτομα). Στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία του επιχειρηματία Μάνεση, που για να μη χάσει ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη του σπρώχνει 400 οικογένειες στην πείνα και την εξαθλίωση, απαντάμε:
Κανένας χαλυβουργός δεν είναι μόνος του σε αυτή τη μάχη. Είμαστε όλοι μαζί και θα αγωνιστούμε μέχρι την τελική νίκη.
Συνάδελφοι,
Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας ενεργεί ως προπομπός των υπόλοιπων βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, μεγαλοξενοδόχων κλπ. Γι΄αυτό είναι χρέος μας, η αλληλεγγύη αυτή να δυναμώσει. Ενάντια στην κυβέρνηση του «Μαύρου Μετώπου», στην ΕΕ, στους συμβιβασμένους συνδικαλιστές, που προσπαθούν να γονατίσουν όλους τους εργαζόμενους.

Το Κλαδικό Σωματείο (Πλ.Μητροπόλεως 10, 1ος όροφος) είναι ανοιχτό κάθε απόγευμα 6-8.


Η Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Έφη Χαλιού Γιάννης Χιωτέλης