Καμία μείωση μισθών! Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας!

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,


Τα σωματεία εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Ν. Αττικής και Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες Ν. Αττικής καλούν τους εργαζόμενους στη Phonemarketing και στην PRS να μη υπογράψουν καμία αλλαγή στη σύμβαση, καμία αλλαγή στις ώρες εργασίας και στους μισθούς.
Μπροστά στους εκβιασμούς του εργοδότη δουλειά 8 ώρες την εβδομάδα για ένα κομμάτι ψωμί ή απόλυση να δώσουμε στεντόρια απάντηση « Οι εργαζόμενοι δεν παραδινόμαστε».
Η αγανάκτησή μας να γίνει οργάνωση, δύναμη, σύγκρουση με την εργοδοσία και με τους μηχανισμούς της, με το πολιτικό προσωπικό των εργοδοτών και όσους τους στηρίζουν.
Έχουμε πείρα! Οι εργοδότες μπροστά στα κέρδη τους δεν λογαριάζουν τίποτα! Από τον Ιούνη η εργοδοσία στη Phonemarketing και την PRS καθυστερεί μισθούς, μέχρι και 3,5 μήνες.
Καμία υποχώρηση από τις σύγχρονες ανάγκες, τις δικές μας και των οικογενειών μας. Το μέλλον μας ανήκει. Δεν είναι ανίκητοι.
Σε όσους χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι δέχτηκαν τη λογική του μικρότερου κακού, δέχτηκαν την ακόμα μεγαλύτερη επίθεση της εργοδοσίας. Τις μειώσεις μισθών ακολούθησαν οι απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία.
Αξιοποίησε την πείρα σου! Η επίθεση της εργοδοσίας πατάει στο φόβο μας. Σκέψου αν από την πρώτη στιγμή που η εργοδοσία έκανε στάση πληρωμών σε μισθούς συναντούσαν όλους τους εργαζόμενους οργανωμένους στο κλαδικό σωματείο και αποφασισμένους να υπερασπιστούν τα δεδουλεμένα, το δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή, σήμερα μπορεί να είχαμε καθυστερήσει αυτές τις εξελίξεις.
Οι εργοδότες αξιοποιώντας τους νόμους της κυβέρνησης θα γίνονται όλο και πιο επιθετικοί.
Δεν υπάρχει περιθώριο για αναμονή! Ο βρεγμένος δεν πρέπει να φοβάται τη βροχή. Να συναντήσουν τείχος αδιαπέραστο, μέτωπο αντίστασης, απόρριψης των μέτρων από όλους τους εργαζομένους.
Ο αγώνας μας για να είναι αποτελεσματικός δεν μπορεί να είναι μια στο τόσο. Χρειάζεται όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι να δείξουμε αποφασιστικότητα, συνέχεια. Το σύνθημα « νόμος είναι το δίκιο τους εργάτη» δε θα δικαιωθεί ούτε σε δικαστήρια, ούτε σε θεμούς που υπηρετούν τους νόμους των αφεντικών.
Επιβεβαιώνεται ότι η λογική « έξω τα σωματεία» μόνο επιζήμια μπορεί να είναι για τους εργαζόμενους. Οδηγεί το κάθε συνάδελφο στην αναζήτηση ατομικής λύσης, στην ατομική διαπραγμάτευση με τον εργοδότη, με τους εκβιασμούς του. Τελικά οδηγεί στην απογοήτευση και στο « κουλούριασμα» του καθένα μας.
Ας μας βρουν ενωμένους σα μια γροθιά. Έχουμε το παράδειγμα των απεργών Χαλυβουργών που πάνω από 4 μήνες έρχονται σε σύγκρουση με τους σχεδιασμούς του Μάνεση, της κυβέρνησης. Μπορεί να έχουν απέναντί τους τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ και του πολιτικού τους εκπροσώπους, όμως έχουν δίπλα τους την αλληλεγγύη χιλιάδων εργαζομένων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, σωματείων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν την πάλη τους.
Όλοι στο σωματείο