Στάση Εργασίας στη MELLON - FINTRUST

Η εργοδοσία σε Mellon και Fintrust σε εβδομαδιαία βάση προχωράει σε απολύσεις συναδέλφων. Την ίδια στιγμή διάφοροι προϊστάμενοι της εταιρίας κάνουν λόγο για ενδεχόμενες νέες απολύσεις ακόμη και για μειώσεις μισθών σε περίπτωση που μειωθούν τα νούμερα και οι εισπράξεις της εταιρίας!


Γνωρίζουμε καλά αυτές τις τακτικές. Όλα τα μέτρα που ψηφίστηκαν είναι κομμένα και ραμμένα για τους εργοδότες προκειμένου και σε περίοδο κρίσης να διασφαλίσουν τα κέρδη τους εξαθλιώνοντας τους εργαζόμενους.

Δεν πρέπει αυτό να τους περάσει! Ειδικά σήμερα που έχουν φτάσει οι άνεργοι 1,5 εκατομμύριο, που η φτώχεια αγγίζει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του λαού, δεν μπορεί να απολύεται ο διπλανός μας και να μένουμε απαθείς ,ούτε να περιμένουμε τη σειρά μας.

Καμία αναμονή. Στη θύελλα που έρχεται απαντάμε με οργανωμένο ταξικό αγώνα. Έχουμε πείρα. Η επίθεση είναι προσυμφωνημένη. Ήδη την βιώνουμε, έρχονται χειρότερα.

Το ΔΣ του κλαδικού σωματείου καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και οργανωμένα σε προειδοποιητική στάση εργασίας την Τετάρτη 16/5 από τις 8:00 έως τις 11:00 διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων, να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Καμία απόλυση.

• Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

• Καμία μείωση μισθού, καμία αλλαγή στους όρους σύμβασης.

• Να μη συνδέεται η αξιολόγηση με τη θέση εργασίας.

• Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αύξηση του χρόνου διαλείμματος σε μία ώρα.

Δίνουμε δυναμικά το παρόν μας, πραγματοποιούμε έξω από το χώρο δουλειάς Γενική Συνέλευση και αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι πως θα κλιμακώσουμε τη πάλη μας.

Κανένας μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε.

Γινόμαστε όλοι μέλη του σωματείου. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Γυρίζουμε τη πλάτη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Η μόνη λύση για τους εργαζόμενους είναι να παρέμβουν οι ίδιοι αποφασιστικά στις εξελίξεις, να βάλουν εμπόδια σε αυτή την επίθεση, να ανατρέψουν συνολικά αυτή την πολιτική.