ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι απολύσεις που έγιναν, και εξακολουθούν να γίνονται, οι μειώσεις μισθών καθώς και οι εξελίξεις σε όλο τον κλάδο μας αφορούν όλους! Τα μέτρα που ψήφισαν και εφαρμόζουν η προηγούμενη και η τωρινή συγκυβέρνηση και οι σύμμαχοί τους (ΕΕ, ΔΝΤ), στόχο έχουν την κερδοφορία ΄του Εφοπλιστικού, Βιομηχανικού Κεφαλαίου και Μεγάλων Μονοπωλιακών Ομίλων, χτυπώντας κάθε δικαίωμα των εργαζομένων μετατρέποντάς τους σε σύγχρονους σκλάβους.

Η FIRST DATA συνεχίζοντας την ανεξέλεγκτη κερδοφορία της απολύει εργαζόμενους στέλνοντάς τους στον καιάδα της ανεργίας. Εμείς οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουμε. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε με αυτή τη συμπεριφορά. Η εργασία είναι δικαίωμα και όχι «οικειοθελής» παροχή.

Καμία αναμονή, καμιά υποταγή – κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του.

Μόνο οργανωμένα και συλλογικά, μέσα από αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

Γραφόμαστε στο Κλαδικό Σωματείο – παλεύουμε για τα δικαιώματά μας

Πριν μερικούς μήνες, η οργανωμένη παρέμβαση του Σωματείου, πέτυχε να προστατεύσει τους εργαζόμενους από ενέργεια της εργοδοσίας στην οποία εκτίθονταν όλα τα προσωπικά μας δεδομένα.

Σήμερα, με πρόσχημα την προστασία των «ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων» των πελατών, η εταιρεία κυκλοφορεί κείμενο «πολιτικής καθαρού γραφείου», το λεγόμενο «Clear Desk Policy» με το οποίο απαιτεί να μην έχουμε προσωπικά αντικείμενα, πορτοφόλια, τσαντάκια και ό,τι άλλο ενοχλεί τον εργοδότη, πάνω στο γραφείο μας. Και όπως φαίνεται, σαν επακόλουθο θα ορίσει και συναδέλφους να παίξουν το ρόλο του «καταδότη» προκειμένου να τηρηθεί η οδηγία.

Όλα αυτά οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ. Θέλει να λειτουργούμε ατομικά, και κάτω από το φόβο της απόλυσης, να επιβάλει το δικό του «νόμο». Προσπαθεί να επιβάλει την αντίληψη με κάθε τρόπο ότι, εμείς οι εργαζόμενοι, είμαστε ιδιοκτησία του, κάτι σαν τα έπιπλα και τον εξοπλισμό της εταιρείας.

Εμείς, οι εργαζόμενοι, καταγγέλλουμε αυτή την «πολιτική» της εργοδοσίας ως απαράδεκτη, επειδή προσβάλλει την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και την ποιότητα της εργασίας μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

• Δεν δεχόμαστε οτιδήποτε προσβάλει την αξιοπρέπειά μας

• Γραφόμαστε στο Σωματείο μας και ενισχύουμε την παρέμβασή του

• Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας στην εταιρία Phone Marketing που συμπληρώνουν 100 μέρες απεργιακών κινητοποιήσεων, και στον αγώνα των Χαλυβουργών που κλείνουν 240 μέρες απεργίας. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας.

• Ενισχύουμε το ΠΑΜΕ