Δύσκολος απεργιακός αγώνας με σημαντικά αποτελέσματα

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «PHONE MARKETING»

Μια παλικαρίσια απεργιακή μάχη για 114 μέρες έδωσαν οι εργαζόμενοι στη «Phone Marketing» (τηλεφωνικό κέντρο) στη Ν. Ιωνία με αρκετές δυσκολίες αλλά και σημαντικές κατακτήσεις. Μέσα από αυτή την μάχη και έχοντας στο πλευρό τους όλο αυτό το διάστημα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής και το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό (συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ), τη Λαϊκή Επιτροπή Ν. Ιωνίας και πλήθος φορέων, συλλόγων, συνδικάτων, κατοίκων της περιοχής κατάφεραν μια μικρή νίκη, να αρθεί το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας που ήθελε να επιβάλει η διοίκηση. Μέτρο που προέβλεπε ένα 8ωρο δουλειάς τη βδομάδα για 140 ευρώ μισθό το μήνα.
Πέτυχαν επίσης, να διατηρήσουν τους μισθούς τους στα όρια της προηγούμενης ΕΓΣΣΕ πριν την εφαρμογή των νέων νόμων, την ώρα που στον κλάδο υπάρχουν εργαζόμενοι των 200 ευρώ και 300 ευρώ, ενώ οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο.
Με ανακοίνωση το νεοσύστατο, μέσα από τον αγώνα, σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση υπογραμμίζει ότι «αυτή ήταν μια μάχη που δώσαμε με αξιοπρέπεια και με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε για όλους μας. Η σημαντικότερη κατάκτηση όλες αυτές τις ημέρες ήταν η κατανόηση όλων των συναδέλφων για συλλογικό αγώνα, η οργάνωση στα κλαδικά μας σωματεία αλλά και η ίδρυση του Επιχειρησιακού μας Σωματείου. Καταλάβαμε ότι σε κάθε τόπο δουλειάς οι εργαζόμενοι έχουν ένα και μόνο κοινό συμφέρον μεταξύ τους, το δικαίωμα στην εργασία και στην αμοιβή μας με αξιοπρεπείς μισθούς. Αντιληφθήκαμε την αναγκαιότητα για συσπείρωση και οργανωμένη καθημερινή πάλη στους τόπους δουλειάς για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τη λαίλαπα που έρχεται να γκρεμίσει ό,τι έχει κατακτηθεί στην εργασία χρόνια τώρα. Συνειδητοποιήσαμε ότι τίποτα δεν μπορεί να κατακτηθεί και να στηριχθεί αν δεν υπάρχει αλληλεγγύη και συμπαράσταση από συναδέλφους, γειτονιές, λαϊκές επιτροπές, σωματεία, συλλόγους και άλλους φορείς».
Το σωματείο υπογραμμίζει ότι «επιχειρησιακό και κλαδικό σωματείου συνεχίζουμε μαζί τον αγώνα. Τη μάχη για αξιοπρέπεια θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε και μέσα στην εργασία μας και καθημερινά θα συνεχίσουμε ν' αγωνιζόμαστε για συλλογικές συμβάσεις εργασίας με βάση τις ανάγκες μας, τη διασφάλιση, τη διεκδίκηση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας».