ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, χτες Πέμπτη 4Οκτώβρη 2012.

Η Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει αναγορεύσει τη δράση των δυνάμεων καταστολής σε μορφή άσκησης κυβερνητικής πολιτικής. Δεν διστάζει να επιτεθεί σε απεργούς διαδηλωτές (26/09/2012), σε ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες (27/9/2012) και σε απεργούς από αγροτικούς συνεταιρισμούς (3/10/2012), με χημικά και ξύλο, μόνο και μόνο επειδή διεκδικούν ζωή με αξιοπρέπεια.

Οι άγριοι ξυλοδαρμοί και οι μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που είναι μήνες απλήρωτοι, αποδεικνύει ότι προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό των εργαζομένων με τη βία.

Ματαιοπονούν: Όταν ο εργαζόμενος παλεύει για τη ζωή του, τίποτα δεν τον φοβίζει.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση και την ταξική μας αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ενάντια στην εξαθλίωσή τους.

Είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους, αγώνας απέναντι στην αντεργατική αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τσακίζει με χαράτσια και φόρους τα λαϊκά στρώματα, ξεπουλάει, συρρικνώνει ή και κλείνει παραγωγικές μονάδες για να διασφαλίσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών,οδηγώντας το λαό στην ανεργία και τη φτώχεια.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει
Των εργατών η πάλη θα τη σπάσει