σύσκεψη του σωματείου


ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΣΥΖΗΤΑ  ΤΑ ΜΕΤΡΑ.

Συνάδελφοι, το σωματείο μας χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου που συνέβαλαν στην επιτυχία της απεργίας της 26 Σεπτέμβρη. Ιδιαίτερα χαιρετίζει  τους εργαζόμενους στις εισπρακτικές εταιρείες, τις θυγατρικές των τραπεζών, τους εργαζόμενους που δουλεύουν με το φόβο της απόλυσης, και παρ’ όλα αυτά αψήφησαν την εργοδοτική τρομοκρατία και ενίσχυσαν το μπλοκ του ταξικού σωματείου τους. Χαιρετίζουμε τους απεργούς της ΑΤΕ, που στην πρώτη απεργία μετά το ξεπούλημα της τράπεζας δεν έσκυψαν το κεφάλι.

Οι εξελίξεις στον κλάδο δείχνουν την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, που σε συνεργασία με την ΕΕ, την τρόικα και τους τραπεζίτες, υλοποιούν τις -εδώ και χρόνια ειλημμένες αποφάσεις τους- για αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, λιγότερες τράπεζες, συρρίκνωση καταστημάτων και εργαζομένων, συγκέντρωση του κεφαλαίου. Αυτό εξυπηρετεί η συγχώνευση ΑΛΦΑ- Εμπορικής, αυτό επιδιώκεται με το Τ.Τ. και τη Γενική τράπεζα, αυτό ζήσαμε με το ξεπούλημα της ΑΤΕ.

Είμαστε σίγουροι ότι η ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής, που τσακίζει όλα τα δικαιώματά μας μπορεί να επιτευχθεί με την οργάνωση των εργαζόμενων στους τόπους δουλειάς, με την αποφασιστικότητα, την αντοχή, την κλιμάκωση και τον ταξικό προσανατολισμό των αγώνων.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα με τα αφεντικά . Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, σημαίνει για μας απολύσεις, μικρότεροι μισθοί και λιγότερα δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε για να έχουμε όλοι μόνιμη δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, δωρεάν μόρφωση και υγεία για όλους μας, ασφαλές μέλλον. Και αυτά μπορούμε να τα ικανοποιήσουμε μόνο μέσα από μια ανάπτυξη απαλλαγμένη από το καπιταλιστικό κέρδος με αποκλειστικό κριτήριο την αξιοποίηση του παραγόμενου πλούτου για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Ενίσχυσε το σωματείο σου. Με συγκεντρώσεις μέσα στους χώρους δουλειάς και γενικές συνελεύσεις, κάνε υπόθεσή σου την επιτυχία της νέας απεργιακής κινητοποίησης την πρώτη μέρα που θα συζητηθούν τα μέτρα στη βουλή. Βάλε φρένο στην πτώχευση που ήδη ζουν οι οικογένειές μας. Να μην περάσουν τα μέτρα της πείνας.

Με αυτό το πλαίσιο σας καλούμε να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, να προετοιμάσουμε την επόμενη πανελλαδική απεργιακή μας απάντηση. Ο προβληματισμός σου και οι σκέψεις σου είναι απαραίτητες.

Πάρε μέρος στη σύσκεψη του σωματείου

την Πέμπτη 11/10/12 και ώρα 18:30 στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5).

 

 

Η Πρόεδρος                                                                          Ο  Γ. Γραμματέας

           Έφη Χαλιού                                                                          Γιάννης Χιωτέλης