ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΡΑ!


  Συνάδελφοι,

Tις τελευταίες  εβδομάδες η εργοδοσία της εισπρακτικής εταιρείας με τον τίτλο «Δικηγορικό Γραφείο Αφών Σιούφα», με πρόσχημα την χαμηλή παραγωγικότητα και τις χαμηλές εισπράξεις, έχει εξαπολύσει  λυσσαλέα επίθεση κατά των εργαζόμενων, με σκοπό να μας τρομοκρατήσει και να μην τολμήσουμε να σηκώσουμε κεφάλι:

  • απέλυσε  συναδέλφους μας, και μάλιστα έναν από αυτούς επειδή συμμετέχει σε απεργίες
  • πιέζει για υπερωρίες, οι οποίες στην πλειοψηφία τους μένουν απλήρωτες
  • μας ζητά να δουλεύουμε ακόμη και Σάββατα, καταργώντας στην πράξη το 5νθήμερο- 40ωρο, πριν ακόμη αυτό ψηφιστεί ως νόμος.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται συνολικά από Τρικομματική Κυβέρνηση- Τρόικα –  ΕΕ και που κάθε εργοδότης αξιοποιεί για να έχει φτηνούς και υποταγμένους εργαζόμενους.  Εμείς γνωρίζουμε τα κέρδη και υπερκέρδη που έβγαλαν και βγάζουν οι τράπεζες και οι θυγατρικές τους. Άρα ξέρουμε ότι κάθε εργαζόμενος  «βγάζει» τα λεφτά του και παράγει πολλαπλάσια για τους  εργοδότες, σε σχέση με την αμοιβή του. Τα «περί χαμηλής παραγωγικότητας» και «χαμηλών εισπράξεων» δεν μας αφορούν.

 
ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΡΑ!

ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ, ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 
Με ένα κίνημα ταξικό, που οικοδομεί την ενότητα στον κλάδο, ανεξάρτητα από το χώρο δουλειάς ή το είδος της σύμβασης. Που αναπτύσσει την αλληλεγγύη ανάμεσα σε κλάδους, με όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Γιατί όπως συντονισμένα και οργανωμένα μας χτυπούν, έτσι πρέπει να απαντήσουμε.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γίνουν μέλη του σωματείου του κλάδου μας. Μόνο συλλογικά, με συναδελφικότητα και συσπείρωση γύρω από το ταξικό σωματείο μας μπορούμε να βρούμε λύση στα προβλήματά μας. 

 
Ο καθένας μόνος του είναι ανυπεράσπιστος. Όλοι μαζί μπορούμε, αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμή μας και να αποφασίσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε. Τέλος στη μοιρολατρία, που προσπαθούν να καλλιεργήσουν με το ιδεολόγημα της «αναποτελεσματικότητας των αγώνων». Οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα όταν:


  • Στοχεύουν τους τραπεζίτες, τα μονοπώλια, την ΕΕ και τα κόμματά της.
  • Γίνονται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής
  • Έχουν προοπτική την ανάπτυξη που να ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες

Να ισχυροποιήσουμε το ΠΑΜΕ, που αποτελεί σήμερα τη σταθερή και αταλάντευτη δύναμη, που μπορεί να δώσει νέα δύναμη και προοπτική στους αγώνες της εργατικής τάξης. Μόνο έτσι θα βγούμε νικητές από αυτό τον πόλεμο.

 

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΕΦΗ ΧΑΛΙΟΥ                                                                     ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΕΛΗΣ