ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Τ.Τ.


  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ
  • ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ- ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ 
  • ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ, ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΟ Τ.Τ. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ


Η πρόσφατη εξέλιξη της ιδιωτικοποίησης του Τ.Τ. και του ενδεχόμενου σπασίματός του σε «καλό» και «κακό» κομμάτι δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία για τον κλάδο μας. Λίγους μήνες πριν, η ίδια πολιτική -που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου- είναι αυτή που ξεπούλησε την Αγροτική τράπεζα και τη δημόσια περιουσία στο ιδιωτικό κεφάλαιο του ομίλου Πειραιώς. Είναι η ίδια πολιτική που σάρωσε τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων από την πρώην ΑΤΕ.


Είναι η ίδια πολιτική των συγχωνεύσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα (ΑΛΦΑ- Εμπορική, ΕΤΕ- Eurobank κ.α.), η οποία θα συνοδευτεί από πακέτα μέτρων και συμβάσεις που έχουν σαφή στόχευση: Να πληρώσουν οι εργαζόμενοι για την κρίση που οι ίδιοι δεν δημιούργησαν, ώστε να περιφρουρηθεί η κερδοφορία των τραπεζών και των άλλων εταιριών  και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά τους.


Αυτή είναι η πολιτική της  τρικομματική κυβέρνηση, που  με το «Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας» (ΤΧΣ),  διαχειρίζεται τα δάνεια της ΕΕ και του ΔΝΤ, τα οποία  αφορούν την «ανακεφαλαιοποίηση» των τραπεζών..


Στην Πανελλαδική - παντραπεζική απεργία στις 16 Γενάρη για το ζήτημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι εργαζόμενοι έχουν να αναμετρηθούν με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει την λαϊκή οικογένεια. Έχουν να αναμετρηθούν με τις αντιλήψεις που έχουν επιβάλλει οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου μας όλα τα προηγούμενα χρόνια της «τράπεζάς μου», της μη συμμετοχής στους αγώνες.


Σήμερα, οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλη επιλογή. Αν ο αγώνας δεν αγγίξει το σύνολο του κλάδου, όλους τους εργαζόμενους ενιαία και ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση ή εργοδότη, τότε το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας θα είναι καθολικό. Ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Τ.Τ. και τα αποτελέσματά της, είναι αγώνας που δεν αφορά μόνο όλους τους τραπεζοϋπάλληλους,. Είναι ΚΑΙ αγώνας που αφορά τα λαϊκά στρώματα.


Αυτός ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί μαζί με τη διεκδίκηση υπογραφής ικανοποιητικής  κλαδικής σύμβασης.. Αγώνας σχεδιασμένος, αγώνας με προοπτική και συνέχεια, αγώνας με επιμονή και υπομονή, προσανατολισμένος σε τέτοια αιτήματα που να καλύπτουν τις ανάγκες μας και να εξασφαλίζουν τα δικαιώματά μας


Να μη δεχτούμε την απόλυση κανενός συναδέλφου μας από το Τ.Τ. (με όποια εργασιακή σχέση και αν εργάζεται στην τράπεζα). Να μη δεχτούμε να χαθεί κανένα μισθολογικό, εργασιακό ή ασφαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων στο Τ.Τ. (όποιος και αν είναι ο νέος εργοδότης). Αυτό σημαίνει αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Τ.Τ.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                   ΕΦΗ ΧΑΛΙΟΥ                                                                                              ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΕΛΗΣ