ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

 

Κυβέρνηση – ΕΕ – Τρόικα και εργοδότες ξηλώνουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Μας θέλουν να διαπραγματευόμαστε ατομικά. Μας θέλουν φοβισμένους. Να λυγίζουμε κάτω από την πίεση και την τρομοκρατία τους, να δεχόμαστε μισθούς πείνας, για  να αυξάνουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη  ακόμη και σε συνθήκες κρίσης.

Δεν τους αρκεί μόνο αυτό. Ετοιμάζουν νέα μέτρα, νέα φοροληστεία, την οποία θέλουν να επιβάλλουν με τα όργια καταστολής στα όποια έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα. Μας λένε ότι έτσι θα σωθεί η πατρίδα. Μας κρύβουν όμως ότι όλα αυτά είναι ζεστό χρήμα που δίνουν στους εργοδότες και όχι στους εργαζόμενους. Προσπαθούν να φορτώσουν στις δικές μας πλάτες την κρίση.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

Στον κλάδο μας έχουμε εμπειρία: Σε μια σειρά τράπεζες, οι συμβιβασμένες ηγεσίες των συλλόγων υπέγραψαν μειώσεις στις επιχειρησιακές συμβάσεις.

Οι συγχωνεύσεις (ΑΛΦΑ- Εμπορικής, ΕΤΕ- Eurobank, Πειραιώς με ΑΤΕ και Γενική, η εξέλιξη στο Τ.Τ.) έχουν ήδη δείξει τα πρώτα σημάδια συνεπειών τους. Στην πλειοψηφία των τραπεζών επινοικιάζονται εργαζόμενοι, με μικρότερους μισθούς. Στις εταιρείες (Mellon, Firstdata κ.α.) απολύονται κάθε μήνα συνάδελφοι στο όνομα της κερδοφορίας των εργοδοτών και στη θέση τους προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με πιο ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Συνάδελφε, πολύ καιρό τους αφήσαμε να μας ξεζουμίζουν. Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε την αγανάκτησή μας, οργανωμένη δύναμη ανυπακοής.

Διεκδικούμε  ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων.

Η νέα πανελλαδική απεργία στις 20 Φλεβάρη δεν θα είναι εύκολη, θα αναμετρηθούμε σαν κλάδος και σαν τάξη με σοβαρές δυσκολίες για να φτάσουμε στην επιτυχία της και τη δημιουργία προϋποθέσεων κλιμάκωσης του αγώνα για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Δεν είναι «φυσιολογικό», ούτε «αναγκαίο κακό», ότι βολεύει τα κέρδη τους! Δεν είναι η «υπομονή» που θα λύσει τα προβλήματά μας, ούτε και αυτά είναι προσωρινά! Δε θα έρθει ατομικά η λύση!

Η ελπίδα είναι στη συλλογική δράση, σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των εργοδοτών!

Γραφόμαστε στο σωματείο. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους του κλάδου που ζουν τα ίδια βάσανα με μας. Δεν είμαστε μόνοι. Μας φοβούνται, γιατί ξέρουν ότι χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 20 το Φλεβάρη

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.