για Εθνική Leasing


Χτες, «φιλικές» μειώσεις μισθών.

Σήμερα, «επικαιροποίηση» φακέλων μισθοδοσίας.

Αύριο, «τι άλλο» περιμένεις να σου επιβάλλουν?


Συνάδελφισσα, συνάδελφε στην Εθνική Leasing

Διανύουμε μια περίοδο πρωτοφανών ανατροπών στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Η «αναδόμηση του τραπεζικού τοπίου» συνοδεύεται από μαζικές απολύσεις, χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων και μισθών, κάτι το οποίο βέβαια δεν είναι ξεκομμένο από την ενιαία, ισοπεδωτική επίθεση που δέχονται σήμερα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα σε όλη την Ελλάδα.

Είδαμε πώς συμπεριφέρθηκαν στους συναδέλφους της ΑΤΕ Leasing, βλέπουμε πώς εμπαίζουν τους συναδέλφους στις εταιρείες leasing των κυπριακών τραπεζών. Θα αναμένουμε σαν πρόβατα επί σφαγή  για το τι μέλλει γενέσθαι με το προσωπικό των εταιρειών leasing Εθνικής-Εurobank?

Μην πιστέψει κανείς ότι οι εργαζόμενοι στην Εθνική Leasing έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη», ότι θα «τη γλιτώσουν» ή ότι θα πέσουν στα «μαλακά».

Κανένας συνάδελφος καμιάς εταιρείας του κλάδου δεν πρέπει να κλειστεί στο «μαγαζί» του, να μείνει μόνος και ευάλωτος στην γενικευμένη επίθεση.

Χρειάζεται να ξεβολευτούμε από την παθητική στάση που μας φέρνει καθημερινά πιο κοντά στην απεμπόληση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και στην ανεργία. Κανένα από τα προβλήματα μας δεν λύνεται όσο εμείς παραμένουμε φοβισμένοι, σε αδράνεια.

Είναι ώρα πλέον να μπούμε στον αγώνα, στην οργανωμένη δράση, να συσπειρωθούμε στο κλαδικό σωματείο μας, στο ΠΑΜΕ, να παλέψουμε ένας για όλους και όλοι για έναν.

 
Η ελπίδα είναι στη συλλογική δράση,

στο συντονισμό όλου του κλάδου ενάντια στις επιδιώξεις των τραπεζιτών

Η οργάνωση του χρηματοπιστωτικού κλάδου απαιτεί συγκροτημένη δράση και συσπείρωση όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης, με ηγεσίες αποφασισμένες για αγώνα σε ταξική κατεύθυνση. Απαιτείται συντονισμός με τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας με σκοπό τη δημιουργία μεγαλύτερης συσπείρωσης και ενός μετώπου πάλης που θα μαζικοποιήσει και θα βάλει στη μάχη το σύνολο των εργαζομένων.

Συγκρουόμαστε με τη λογική της υποταγής, του συμβιβασμού, της μοιρολατρίας, της ατομικής διαπραγμάτευσης. Έχουμε εμπιστοσύνη στην δυναμική του ταξικού αγώνα και αμφισβητούμε όσους μας ζητούν να είμαστε πολιτικά ανενεργοί, «ακομμάτιστοι» και ευρωλάγνοι, αφήνοντας ουσιαστικά να περνούν αμαχητί τα αντιλαϊκά μέτρα των τραπεζιτών, της ΕΕ, της κυβέρνησης.

 
Έλα σε επαφή με το ΠΑΜΕ,

με το ταξικό «Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και

Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής»,

με το ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού στην Θεσσαλονίκη
 

Στο ταξικό κίνημα δεν υπάρχουν ούτε μαγικές λύσεις, ούτε εύκολοι δρόμοι. Ωστόσο, τίποτα δεν κατακτήθηκε χωρίς σκληρούς, μακροχρόνιους και σωστά προσανατολισμένους αγώνες στη βάση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.