ΕΘΝΟDΑΤΑ


Αν τον αγώνα όλοι μαζί δεν μοιραστούμε,

τότε θα μοιραστούμε την ανέχεια, την φτώχεια, την εξαθλίωση

 

Συνάδελφοι-σσες

 

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση, με επιτυχία, της ΑΜΚ της Εθνικής και η όρεξη των τραπεζιτών για ενίσχυση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς τους αποδεικνύεται ακόρεστη.

Οι όποιες διαφωνίες και διαφοροποιήσεις μεταξύ τους , δεν αλλάζουν την απόλυτη συμφωνία τους ότι πρέπει να φτηνύνει η εργατική δύναμη , να οξυνθεί η εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Μετά την επίτευξη λοιπόν του «εθνικού» στόχου της ΑΜΚ της ΕΤΕ ,πραγματοποιήθηκε συνάντηση του σωματίου της ΕΘΝΟDΑΤΑ με τους εκπροσώπους της εταιρείας και της τράπεζας.

Στην συνάντηση αυτή, οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας απαίτησαν μείωση κατά 6 % στις αποδοχές όσων αμείβονταν με λιγότερα από 1.000 ευρώ και δεν υπέστησαν πέρσι απώλειες.

Τα  «πλούσια επιχειρήματα» που επικαλέστηκαν ήταν ότι «δεν μπορεί κανείς να μείνει αλώβητος από την κρίση» και ότι «δεν μπορεί υπάλληλοι της ΕΘΝΟDΑΤΑ να αμείβονται περισσότερο από τους νεοπροσλαμβανόμενους της ΕΤΕ».

Στην προσπάθεια ενεργοποίησης του «κοινωνικού αυτοματισμού» από την εργοδοσία , οι εργαζόμενοι σε ΕΤΕ και ΕΘΝΟDΑΤΑ πρέπει να απαντήσουμε με ενότητα και αγώνα.

Να ξεπεράσουμε το φόβο, τη μοιρολατρία, τις αυταπάτες για ατομικές λύσεις, τη θεωρία της αναποτελεσματικότητας των αγώνων.

Να ξεπεράσουμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπηρετούν τη γραμμή του συμβιβασμού , του μικρότερου κακού, που υπονομεύουν με κάθε τρόπο την ανασύνταξη και οργάνωση του κινήματος στον κλάδο.

Να πρωτοστατήσουμε έτσι ώστε να γίνουν συνελεύσεις παντού, να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς.

Να συντονίσουμε τη δράση μας με όλους τους εργαζομένους του ομίλου με όποια σχέση και αν εργάζονται ή από όποια εταιρεία και αν προέρχονται καθώς και με τα άλλα τμήματα του κλάδου.

Η συμβολή μας στην ισχυροποίηση της ταξικής γραμμής στο συνδικαλιστικό κίνημα και η συμπόρευση με το ΠΑΜΕ κρίνεται αναγκαία.

Έτσι μόνο θα κλείσει η όρεξη των διοικήσεων της ΕΤΕ και της ΕΘΝΟDΑΤΑ αλλά και κάθε άλλου εργοδότη στον τραπεζικό και όχι μόνο κλάδο.

Έτσι μόνο θα ανατρέψουμε τα σχέδιά τους για τη δημιουργία των όρων και τώρα και μετά την κρίση μεγαλύτερης κερδοφορίας από την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

 

Κανένας μόνος του. Κανένας φόβος. Καμιά ηττοπάθεια

 

 

      Η πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

 

     Χαλιού Έφη                                                           Χιωτέλης Γιάννης