ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.



Συνάδελφοι- εργαζόμενοι στις Τράπεζες, στις εισπρακτικές εταιρίες και τις θυγατρικές των τραπεζών,

Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι. Δεν συμβιβαζόμαστε, δεν συναινούμε στην αντιλαϊκή πολιτική που μας θέλει σκλάβους.

Το Πολυνομοσχέδιο που φέρνουν στη Βουλή σαρώνει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα. Αυτή η επίθεση πρέπει να πάρει μαζική, μαχητική απάντηση.

Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κατάστημα ή υπηρεσία, μαζικά να συμμετέχουμε στην 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ.

Με το νέο αυτό νομοσχέδιο η κυβέρνηση:

• Καταργεί την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές συμβάσεις.

• Φέρνει νέες περικοπές στην Υγεία, νέα χαράτσια, κόψιμο διαγνωστικών εξετάσεων και νοσηλίων.

• Μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο επιβάλλει νέα φοροληστεία. Ακόμη και το «τυράκι» του μειωμένου επιτοκίου, που μας έδωσαν για τα στεγαστικά δάνεια των τραπεζοϋπαλλήλων μέσα από την κλαδική σύμβαση, θα το φορολογήσουν επιπλέον!!!

• Καταργούν την Κυριακάτικη αργία, με αποτέλεσμα οι τραπεζίτες, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της «εύρυθμης» λειτουργίας της οικονομίας, να τσακίσουν περαιτέρω το ωράριο.

Συνάδελφοι, η μάχη της απεργίας δεν είναι εύκολη. Οι εργαζόμενοι πιέζονται, πολλές φορές απειλούνται, άλλοι σκέφτονται ακόμη και τη «χασούρα» του μεροκάματου για μια απεργία που δεν θα έχει αποτέλεσμα...

Η απεργία όμως παραμένει ένα από τα πιο ισχυρά όπλα που έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι. Χρειάζεται να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Η ανάγκη μιας πετυχημένης απεργίας υπάρχει γιατί με τα νέα μέτρα που θέλουν να περάσουν τσακίζουν τη ζωή μας, το μέλλον μας, εμάς και των παιδιών μας.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των Συλλόγων στις Τράπεζες, η ΟΤΟΕ κι η ΓΣΕΕ θέλει ένα κίνημα που θα εξυπηρετεί τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου, ένα κίνημα όπου οι εργαζόμενοι πάλι θα πληρώσουν το τίμημα. Θέλουν ένα κίνημα που θα επιλέγει τον ιδιοκτήτη του Τ.Τ., τους όρους για τις εθελούσιες, τα μειωμένα μισθολόγια της κλαδικής, τις μειώσεις στους μισθούς της Mellon, της Ethnodata κ.α.

Το Σωματείο μας στέκεται απέναντι σε όλα αυτά. Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους να πάρουμε την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Να μην αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια κάποιων "σωτήρων". Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα δώσουν λύση στα προβλήματά τους. Με οργάνωση του αγώνα τους, συσπείρωση στο κλαδικό σωματείο, συμμετοχή και αλληλεγγύη.

Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Παλεύουμε για τα δικαιώματα που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Αντιστεκόμαστε και απορρίπτουμε τα αντεργατικά σχέδια που προωθεί άμεσα η κυβέρνηση.

Προσυγκέντρωση για την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ Πλατεία Κάνιγγος





Η πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας



Χαλιού Έφη                                                            Χιωτέλης Γιάννης