ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 11 ΠΜ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ


Εργαζόμενοι στις τράπεζες, στις εισπρακτικές εταιρείες και τις θυγατρικές των τραπεζών

Την ώρα που οι τραπεζίτες προκλητικά ανακοινώνουν τα κέρδη τους για το α’ εξάμηνο του ’13, η κυβέρνηση -και τα κόμματα που τη στηρίζουν- σχεδιάζουν τα νέα μέτρα που θα έρθουν το επόμενο διάστημα. Το «πρωτογενές πλεόνασμα» για το οποίο έγινε μεγάλη κουβέντα το προηγούμενο διάστημα ή ένα πιθανό νέο κούρεμα του χρέους δεν πρέπει να σε ξεγελά ότι θα δώσουν λύση στο πρόβλημα. Ότι μέτρα ψηφιστούν, όσες θυσίες σου ζητήσουν να κάνεις είναι για να μπορέσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι μονοπωλιακοί όμιλοι να διατηρήσουν τα κέρδη τους.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Τους τελευταίους μήνες είδες με τη συμφωνία των συνδικαλιστικών ηγεσιών του κλάδου να μειώνεται ο μισθός σου. Είδες να οδηγείται κόσμος στην ανεργία, με το πρόσχημα της εθελούσιας αποχώρησης. Τα επόμενα μέτρα των εργοδοτών θα είναι χειρότερα για το σύνολο των εργαζομένων όλων των κλάδων! Απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν το ωράριο και την κυριακάτικη αργία, μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Το δικαίωμα στην δωρεάν υγεία και παιδεία καταργείται...

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ…

• Στην Υγεία, περιορίζοντας δραστικά τις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας προς τα λαϊκά στρώματα.

• Στην Παιδεία, εντείνοντας τους ταξικούς φραγμούς και αποθαρρύνοντας τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να ολοκληρώσουν το σχολείο -εξεταστικό κέντρο, εξασφαλίζοντας έτσι φθηνό εργατικό δυναμικό για τους επιχειρηματίες.

• Στην Κοινωνική Ασφάλιση, σπρώχνοντας τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

…ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ!!!

Τώρα πλέον ξέρεις πως ο φόβος και η ηττοπάθεια δεν λύνει τα προβλήματα. Το αντίθετο: τους δίνει τη δυνατότητα να πάρουν πίσω όσες κατακτήσεις είχαν οι εργαζόμενοι κερδίσει με αγώνες τα προηγούμενα χρόνια και να περάσουν όλα τα μέτρα που δεν είχαν καταφέρει να περάσουν!

Τώρα οι εργαζόμενοι έχουν την πείρα να απομονώσουν όλες εκείνες τις συμβιβασμένες- εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες των σωματείων που, αντί να οργανώνουν τον αγώνα των εργαζομένων, δημιουργούσαν αυταπάτες και καλλιεργούν τη λογική του «μικρότερου κακού», μια λογική που δεν έχει τέλος! Δώσε τη δική σου απάντηση. Οργάνωσε στον τόπο εργασίας σου τη συμμετοχή των συναδέλφων στο συλλαλητήριο στις 5 Οκτώβρη !

Συνάδελφε,

Το συλλαλητήριο στις 5 Οκτώβρη ας γίνει η αρχή για την οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου μας σε αγωνιστική κατεύθυνση μέσα από τα σωματεία. Να ξεκινήσει η μεγάλη αντεπίθεση των εργαζομένων για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ και το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 11 ΠΜ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Ε.Χαλιού Γ.Χιωτέλης